Deze drie historische initiatieven vormen, samen met de verpleeghuizen Leythenrode en Oudshoorn, de ruggengraat van de nieuwe organisatie van Alrijne Zorggroep anno 2015. Onze naam verwijst naar het geografisch achterland, de streek die ons met elkaar verbindt. Met elkaar als collega's én met onze patiënten, cliënten en relaties. Al staat voor alle zorg die wij met ons allen aan alle inwoners van de regio kunnen en willen bieden.

Hoewel de ziekenhuizen van locatie zijn veranderd, het aantal bedden sterk is gegroeid en de medische en verpleeghuiszorg spectaculair is verbeterd, hebben we nog steeds hetzelfde ideaal: wij geloven dat mensen beter worden van goede zorg mét persoonlijke aandacht. De afgelopen decennia zijn er veel protocollen ontwikkeld, waardoor behandelingen doeltreffender zijn geworden. Een standaardbehandeling is echter niet per se de beste zorg voor iedereen. We willen én kunnen onze behandelwijze steeds beter aanpassen aan de wensen en behoeften van de individuele patiënt. Zo combineren we het beste van twee werelden: goede medische zorg mét individuele aandacht die het leven van de patiënt prettiger maakt.

We zijn er nog niet. We leren voortdurend bij en als organisatie blijven we ons ontwikkelen. Door de fusie leren we van elkaar. We werken vanuit dezelfde overtuiging, maar in verschillende ziekenhuizen hanteren we nog verschillende werkwijzen. Hier gaan we mee aan de slag. We maken gebruik van elkaars 'best practices', zodat onze zorg nog beter wordt. En dat komt ten goede aan onze patiënt.

Terug naar boven