In 2010 startte startte hij als eerste klinisch geriater bij de Rijnland Zorggroep (voorloper Alrijne) en zette daar de afdeling ouderengeneeskunde op. Hij was initiatiefnemer en medeoprichter van de Geriatrische Trauma Unit. Ook was hij in die jaren lid en vice voorzitter van het bestuur van de medische staf en vanuit die rol een jaar lang adviseur in de raad van bestuur.

Sinds 1 juli 2019 is Peter benoemd tot lid van de raad van bestuur van Alrijne. Naast een aantal medische portefeuilles is hij verantwoordelijk voor de portefeuille kwaliteit en veiligheid en valt het programma samen beter (gestoeld op de principes van Lean) onder hem.

Een van de grootste uitdagingen in onze regio is hoe wij de groeiende groep ouderen de zorg geven die past bij hun wensen en past bij het belang dat wij hier als samenleving aan hechten. De zorg te organiseren vanuit het perspectief van de mens, patiƫnt en bewoner zie ik als mijn grootste opdracht. Om dit samen met onze medewerkers, vrijwilligers en partners in de regio te mogen vormgeven is een fantastische uitdaging.

Wilt u in contact komen met Peter Jue? Stuur een e-mail naar: rvb@alrijne.nl.

Terug naar boven