In 1952 werd een tweede stichting in het leven geroepen, de ‘Stichting Steunfonds Diaconessenhuis’, die meer gericht was op de op handen zijnde nieuwbouw van het ziekenhuis aan de Houtlaan. Het Diaconessenhuis was toen nog gevestigd aan de Witte Singel. Een derde stichting ontstond in 1988: ‘De Stichting Rie Boekee’. Mevrouw Ouwehand-Boekee vond het Diaconessenhuis een heel goede instelling en liet het ziekenhuis haar hele erfenis na. Omdat alle drie de stichtingen in feite hetzelfde doel hadden is er in 1996 één stichting van gemaakt: ‘Het Wijnaendts Francken/Boekee Steunfonds’.
Het Wijnaendts Francken/Boekee Steunfonds steunt het ziekenhuis in ideële doelen. Het realiseert extra voorzieningen die het welzijn van patiënten en personeel verhogen. Deze projecten kunnen niet uit de reguliere zorg betaald worden en zijn niet structureel. Dit is zelfs statutair vastgelegd. Het gaat dus om de extra’s, om ondersteuning.
Het bankrekeningnummer van het Steunfonds is NL91 ABNA 0845 8638 51.
Contactgegevens
Wijnaendts Francken/Boekee Steunfonds
Postbus 9650
2300 RD Leiden
WFBS@alrijne.nl
Fiscaal nummer
RSIN/fiscaal nummer ANBI: 803757013
Beleidsplan
Beloningsbeleid
Niet van toepassing. Werkzaamheden zijn op vrijwillige basis.
Doelstelling
Het Wijnaendts Francken/Boekee Steunfonds steunt Alrijne ziekenhuis bij het realiseren van extra voorzieningen die het welzijn verhogen van patiënten en personeel.
Jaarverslag
Publicatieplicht
- Standaardformulier publicatieplicht ANBI Algemeen Stichting Wijnaendts Francken-Boekee Steunfonds 2021
- Standaardformulier publicatieplicht: Wijnaendts Francken/Boekee Steunfonds
Voorzitter: drs. M. Wiebes
Secretaris: mevrouw mr. M. van Loenhoud
Penningmeester: de heer M. Souverijn
Lid: mevrouw drs. M.A.C.M. van Sandick
Lid: drs. H.F. Wiersma
Comfortkamer
Op de afdeling Neurologie in Leiderdorp (B3) is een comfortkamer gerealiseerd.
De kamer is voor palliatieve patiënten of patiënten met bijvoorbeeld een delier of neurologische aandoening en draagt bij aan het welbevinden. Er is namelijk rekening gehouden met licht, geluid en geur wat zorgt voor rust en comfort. Ook is er een mooie muurschildering gemaakt, wat de kamer minder klinisch maakt.
Fietslabyrint
Longpatiënten kunnen door de toenemende benauwdheid geen lange wandelingen meer maken. Toch is de fiets een mooie optie om in beweging te blijven. Het bewegen kan zorgen voor een toename van de spierkracht, het verbeteren van het uithoudingsvermogen en het verkorten van de opnameduur. Met het fietslabyrint kunnen er virtuele fietstochten gemaakt worden. Zo kunnen patiënten toch de wereld ontdekken, maar ook een rondje in hun eigen woonplaats fietsen.
Revalidatie
Wie de lounge van de revalidatieafdelingen in Leiden binnenstapt, herkent deze amper terug. Op de tweede etage waren ooit verpleegafdelingen gehuisvest. Nu is de lounge veranderd in een gezellige ruimte. De algemene revalidatieafdeling is gevestigd op B2. De teampost is vergroot, de balie verdwenen. Twee grote patiëntenkamers zijn verbouwd tot een grote woonkamer met een buffet. Een andere is nu beweeg-oefenruimte. In de hal staan twee hometrainers voor een enorme monitor: hier kunnen revalidanten een ‘fietstocht’ maken door de omgeving. Bekijk de foto's >