Binnen de afdeling Urologie werkt een team van ervaren artsen (urologen), verpleegkundigen en continentieverpleegkundigen nauw samen om elke patiënt efficiënt (korte wachttijden), deskundig en met persoonlijke aandacht te helpen. U krijgt meestal een vaste uroloog toegewezen. Zowel mannen als vrouwen kunnen bij ons terecht met aandoeningen van de urinewegen, zoals plasklachten, incontinentie, blaasontstekingen, niersteenlijden, tumoren van de nieren of de blaas.

Bij bekkenbodemklachten werkt het team van Urologie samen met andere medisch specialisten binnen Alrijne. Daarnaast behandelt de uroloog mannen met ziekten en problemen van de mannelijke geslachtsorganen, zoals erectieproblemen, vruchtbaarheidsstoornissen, tumoren van de teelballen en van de prostaat. Onze urologen voeren eveneens sterilisatieoperaties uit bij de man (vasectomie). Onderzoek en behandeling (ook operaties) vinden poliklinisch, in dagbehandeling of tijdens ziekenhuisopname plaats.

Hoe verloopt een bezoek?

 • Bezoek aan de uroloog: Bij ieder bezoek aan de uroloog meldt u zich eerst bij de secretaresse op de polikliniek. Hier geeft u ook uw verwijsbrief af. Daarna kunt u plaatsnemen in de wachtkamer tot u gevraagd wordt om naar de spreekkamer van de uroloog te komen.
 • Aanvullend onderzoek: Bijvoorbeeld een echo van de blaas, van de prostaat of van het scrotum. Ook is het mogelijk dat de uroloog uw blaas van binnen wil onderzoeken. De meeste urologische onderzoeken vinden plaats op alle locaties van Alrijne. Mocht een bepaald onderzoek/ingreep ergens niet plaatsvinden dan wordt u dat verteld.
 • Vervolgafspraken: Na het bezoek aan de uroloog gaat u terug naar de balie en maakt u bij de secretaresse een vervolgafspraak. Als dit nodig is, dan regelt zij ook de aanvragen voor bloedprikken, radiologisch onderzoek of een eventuele ziekenhuisopname.
 • Belangrijk: Neem bij ieder bezoek aan het ziekenhuis een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitsbewijs, rijbewijs) en uw zorgverzekeringpas mee.

Voor een aantal urologische behandelingen en onderzoeken is verdoving middels sedatie (roesje) mogelijk. 

Wie kan ik verwachten?

 • Uroloog - De medisch specialist op het gebied van de urologie. U wordt zo veel mogelijk door dezelfde uroloog behandeld.
 • Coassistent - Omdat Alrijne een opleidingsziekenhuis is, is elke week één coassistent aanwezig om ervaring op te doen op de polikliniek, de afdeling en op de operatiekamer. De coassistent werkt altijd onder supervisie en verantwoordelijkheid van een arts/specialist. Regelmatig voeren coassistenten een eerste gesprek met nieuwe patiënten waarna de uroloog het overneemt.
 • Urologen in opleiding en basisartsen - Zij zien zelfstandig patiënten en voeren (delen) van operaties uit; zij staan altijd onder supervisie van een van de urologen.
 • Verpleegkundigen - Het team verpleegkundigen op de polikliniek urologie verricht alle verpleegkundige handelingen, zoals het wisselen van een katheter. De verpleegkundigen geven u deskundig advies over bijvoorbeeld het gebruik en de verzorging van katheters of bij het maken van de juiste keuze voor incontinentiemateriaal.
Profiel foto

G.H.J. (Gisele) Leyten

Chef de Clinique

Profiel foto

R.A.F.J. (Rutger) Sandkuyl

Uroloog

dr. C.A. (Katja) Goossens - Laan

Uroloog

drs. A.M. (Frederieke) Hollants

Uroloog

dr. B.M.A. (Barbara) Schout

Uroloog

J.A. (Joost) van der Spruit

Uroloog

Profiel foto

M.J. (Mischa) Wijffelman

Uroloog

Profiel foto

M.J. (Maaike) de Rijke – Lely

Physician Assistant

Profiel foto

N. (Nora) Hendriks

ANIOS Urologie

Profiel foto

C.M.A. (Conny) Donders

Doktersassistente

Profiel foto

S. (Sonja) Lijten - van Weeren

Doktersassistente

Profiel foto

J.D. (Jolanda) Vink - Nagtegaal

Doktersassistente

Profiel foto

M.J. (Marjolijn) van Zuijlen

Doktersassistente

Profiel foto

P. (Petrina) Duyvenvoorde - Doets

Continentie verpleegkundige

Profiel foto

A.J.M. (Ardoenja) Lammers - Zwijenberg

Continentie Verpleegkundige

Profiel foto

G.J. (Trudy) Lancel

Oncologie Verpleegkundige

Profiel foto

N. (Nicole) Verweij

Oncologie Verpleegkundige

Profiel foto

S.G.C. (Sandra) Sinteur

Verpleegkundig consulent

Profiel foto

D. (Danielle) Deegenaars

Verpleegkundige

Profiel foto

J.C. (Carolina) Guyt

Verpleegkundige

Profiel foto

G.A. (Gea) van Haastregt - van der Spek

Verpleegkundige

Profiel foto

K.I.M. (Kelly) Prins

Verpleegkundige

Profiel foto

J.M.M. (Annemieke) Rasenberg

Verpleegkundige

Profiel foto

D.M. (Divine) Rijsdijk - Zaalberg

Verpleegkundige

C.STEENBAKKER-3692.jpg

C. (Chantal) Steenbakkers

Verpleegkundige

Profiel foto

C.W.M. (Cora) Turk

Verpleegkundige

Profiel foto

M.C. (Mariska) de Wit - van der Eijk

Verpleegkundige

Profiel foto

E.M.C. (Elly) Baks - Janse

Secretaresse

Profiel foto

J.J.M. (Janine) Hoogeveen

Secretaresse

Profiel foto

J.C.A. (Jessica) van Klink

Secretaresse

Profiel foto

C. (Carin) van Leeuwen

Secretaresse

Profiel foto

C.M. (Charlotte) van Tol

Secretaresse

 • Allesoverurologie.nl

  Op deze website van de Nederlandse Vereniging voor Urologie vindt u informatie over urologische aandoeningen, bij mannen en vrouwen. Ook kunt u er video's bekijken voor meer informatie over klachten, onderzoek en behandelingen.

 • Behandelpad nierkanker

  Nierkanker is een kwaadaardig gezwel (tumor) in de nieren. Informatie over het zorgpad nierkanker leest u op deze website. Een zorgpad (ook wel behandelpad genoemd) is een vereenvoudigde versie van medische richtlijnen die artsen gebruiken in het bepalen van de juiste behandeling.

 • Behandelpad prostaatkanker

  Prostaatkanker is een kwaadaardige tumor in de prostaat. Het is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen in Nederland. Informatie over het zorgpad prostaatkanker leest u op deze website. en zorgpad (ook wel behandelpad genoemd) is een vereenvoudigde versie van medische richtlijnen die artsen gebruiken in het bepalen van de juiste behandeling.

 • Behandelpad niet-spierinvasieve blaaskanker

  Blaaskanker is een gezwel dat in de blaas groeit. Een tumor die de holte van de blaas in groeit, zonder het dieper gelegen spierweefsel van de blaas aan te tasten heet niet-spierinvasieve blaaskanker Informatie over het zorgpad niet-spierinvasieve blaaskanker leest u op deze website. en zorgpad (ook wel behandelpad genoemd) is een vereenvoudigde versie van medische richtlijnen die artsen gebruiken in het bepalen van de juiste behandeling.

 • Behandelpad spierinvasieve blaaskanker

  Blaaskanker is een gezwel dat in de blaas groeit. Informatie over het zorgpad spierinvasieve blaaskanker leest u op deze website. en zorgpad (ook wel behandelpad genoemd) is een vereenvoudigde versie van medische richtlijnen die artsen gebruiken in het bepalen van de juiste behandeling.

 • Bekkenbodem.net.nl

  Op deze website van de Stichting Bekkenbodem Patiënten (SBP) staat veel informatie over onder andere bekkenbodemproblemen, behandeling en lotgenotencontact. SBP is een patiëntenorganisatie die zich inzet voor de belangen van mensen met bekkenbodemklachten.

 • Nierstenen vergruizen (filmpje)

  In dit filmpje wordt getoond hoe nierstenen worden vergruisd.

 • Nfk.nl

  De website Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties (NFK) biedt onder andere informatie over leven met kanker en belangenbehartiging. U kunt er ook informatie over patiëntenorganisaties vinden.

 • Nvn.nl

  Op de website van de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) vindt u informatie over nierziekten en behandeling en over uiteenlopende activiteiten die de vereniging voor haar leden organiseert. Ook vindt u er mogelijkheden voor lotgenotencontact.

 • Nvu.nl

  De Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU) is een wetenschappelijke beroepsvereniging voor medisch specialisten in de urologie. De website bevat informatie voor leden en aspecten van het vakgebied urologie.

 • Oncoline.nl

  Dit is een website voor richtlijnen voor oncologische zorg (zorg bij kanker).

 • Prostaatkankerstichting.nl

  De patiëntenorganisatie ProstaatKankerStichting biedt voorlichting en lotgenotencontact, en behartigt de belangen van mannen met prostaatkanker en hun naasten. De stichting heeft Alrijne ‘het groene vinkje’ voor prostaatkankerzorg verleend. Dit betekent dat Alrijne aan alle voorwaarden voldoet die de patiëntenvereniging stelt.

 • Pvvn.nl

  Op de website van de Patiënten Vereniging Voor Neurostimulatie (PVVN) leest u onder andere wat neurostimulatie inhoudt als behandeling van blaas- en darmproblemen.

 • Kinderwens.nl

  Op de website www.kinderwens.nl vindt u veel informatie over vruchtbaarheidsproblemen, wanneer u naar de dokter gaat en welke behandelingen er zijn. Ook kunt u daar 2 folders downloaden: • Een duidelijk verhaal over in Vitro Fertilisatie • Een duidelijk verhaal over Intra-uteriene Inseminatie

 • Stomavereniging.nl

  Op de website van de Stomavereniging zijn veel onderwerpen te vinden over leven met een stoma (een kunstmatige uitgang op de buik voor urine of ontlasting).

 • Virtueel Centrum Prostaatkanker

  Op de website Virtueel Centrum Prostaatkanker lichten medisch specialisten in korte video’s alle facetten van prostaatkanker toe. Dit virtuele centrum is onderdeel van de www.websiteprostaatkanker.nl en staat onder beheer van de Nederlandse Vereniging voor Urologie.

Terug naar boven