Fase 2D landelijk afgekondigd

Minister van Medische Zorg, Tamara van Ark heeft rond dat hoogtepunt van de 3e golf vlak voor oud & nieuw landelijk fase 2D afgekondigd, de op één na zwaarste fase. In deze fase wordt door de minister bepaald hoe er wordt opgeschaald. Wij voldoen aan de eisen van VWS voor de opschaling.

Verdeling patiënten

De zeven ziekenhuizen in de regio verdelen onderling de druk op de bedden door corona. Als dat niet voldoende soelaas biedt, vindt verdeling over het land plaats. Afgelopen weken zijn nog steeds patiënten uit onze regio naar bijvoorbeeld Groningen en Friesland verplaatst.

Het nieuwe jaar is gelukkig rustiger begonnen. Toen het in regio West rustiger werd afgelopen dagen, hadden wij verwacht dat wij veel gasten uit andere regio’s zouden krijgen. De klinische capaciteit in regio West is niet gebruikt door andere regio’s. Het aantal COVID-bedden in Alrijne blijft derhalve gelijk aan 36.

De prognose voor onze regio is echter dat de aantallen weer gaan stijgen omdat er meer in- dan uitstroom is. Daarnaast is er gezien de feestdagen ook enige stijging te verwachten. Echt spannend is of de Britse variant in onze regio de komende weken gaat leiden tot extra drukte.

Terug naar boven