Spoedeisende oogheelkundige zorg

Voor spoedeisende klachten bij patiënten die nog niet eerder bij de oogarts zijn geweest of voor bekende patiënten van de Oogpolikliniek Alrijne kunt u direct contact opnemen via de huisartsenspoedlijn: 071-5178549. Twijfelt u over de juiste termijn waarop de patiënt gezien moet worden (semi- spoed) dan kunt u ook contact opnemen via dit telefoonnummer. Wij willen u vragen de oogheelkundige klacht zo goed mogelijk te vermelden en de eventuele gegevens van de opticien mee te sturen via ZorgDomein.

Patiënten graag verwijzen naar eigen ziekenhuis of ZBC

Helaas is het voor bekende patiënten bij de polikliniek Oogheelkunde, vanwege de wachtlijst ontstaan door de eerste COVID-golf, niet altijd mogelijk een afspraak te krijgen in de maand dat zij voor controle moeten komen. De oogartsen volgen een triagesysteem waarbij per patiënt wordt beoordeeld op welke termijn de afspraak moet plaatsvinden. Uiteraard plannen we urgente zorg met voorrang in. ​Wanneer een patiënt oogklachten heeft en eerder onder controle was bij een andere Oogpolikliniek binnen een ziekenhuis of ZBC in onze regio willen wij u vragen deze patiënt naar deze Oogpolikliniek of ZBC terug te verwijzen. Onze excuses voor het ongemak, we doen onze uiterste best de wachtlijst terug te dringen.
 
Patiënten met chronische klachten van blepharitis/droge ogen of refractieproblemen kunnen vaak goed in de eerste lijn geholpen worden of bij een optometrist. Via de website www.optometrie.nl ziet u op welke plek een bij het Optometristen Vereniging Nederland (OVN) geregistreerde optometrist te vinden is.​

Terug naar boven