Veranderingen polikliniek Kind en Jeugd

Op de polikliniek Kind en Jeugd is de organisatie voor kinderen met diabetes enigszins veranderd. Door COVID-19 zijn deze veranderingen zelfs versneld ingezet. Voorheen kwamen de kinderen in principe vier keer per jaar op de poli. Het laatste jaar hebben deze bezoeken plaats gemaakt voor meer telefonisch contact.

Tijdens het webinar heeft Paul Ooijevaar, voorzitter van het kinderdiabetesteam, een toelichting gegeven over de veranderingen van de poli-organisatie in combinatie met het samen beslissen en het online contact met de kinderen en hun ouders.

Juist tijdens de behandeling van diabetes zijn er door alle technische ontwikkelingen veel keuzes te maken. Kinderdiabetesverpleegkundige Jessica Keijzer gaf uitleg over de ontwikkelingen betreffende sensoren, Time in range en het nieuwe spreekuur voor pompinformatie.

Ouderstichting

Omdat de kinderen langdurig in zorg kunnen zijn, willen de ouders actief betrokken worden bij consulten en groepsbijeenkomsten. Dit biedt de mogelijkheid om van elkaar te leren. Zo bestaat er ook de ouderstichting ‘Diabetesouders regio Leiden’. Deze groep van vertegenwoordigende ouders denkt mee over de inrichting van de zorg, de organisatie daaromheen en die voor lotgenotencontact.

De voorzitter van de ouderstichting heeft tijdens het webinar een presentatie gegeven om de activiteiten van de ouderstichting onder de aandacht te brengen. Daarbij nodigde hij andere ouders uit om actief mee te denken.

Terug naar boven