Covid bedden verloop Alrijne

Onze zorg zit niet zozeer in de Corona aantallen op zichzelf maar in de samenloop met de reguliere zorg. Tot nu toe liepen alle zorgprogramma’s gewoon door en waren we ook inhaalzorg aan het verlenen. Dat wordt bij toenemende Corona zorg en ook met corona besmette medewerkers moeilijker. We doen onze uiterste best zo min mogelijk (inhaal)zorg af te schalen, maar veel hangt af van wat de cijfers de komende dagen doen.

Het wordt allemaal weer wat spannender! Dat zien onze huisartsen ook: de Corona Spoedpost in Leiderdorp is weer in gebruik genomen. Gelukkig was de tijdelijke huisvesting nog niet verwijderd.

Het Corona overleg Zuid Holland Noord is ook kort bijeen gekomen om te kijken welke knelpunten er in de keten optreden. Mocht daartoe aanleiding zijn dan laten we u dat nog weten.

Veelal ongevaccineerde patiënten liggen op dit moment in de kliniek met Corona. Om nog meer mensen gevaccineerd te krijgen opent de GGD in de hal van Leiderdorp een extra vaccinatie-punt waar patiënten en bezoekers zonder afspraak kunnen worden gevaccineerd.  

Terug naar boven