Ivo van der Klei, lid van de raad van bestuur van Alrijne Zorggroep, licht toe: “Veel patiënten van Alrijne komen uit de omgeving van Alphen aan de Rijn, maar moesten dan voor een afspraak naar onze poliklinieken in Leiderdorp. Een onwenselijke situatie, omdat we willen dat patiënten niet onnodig lang hoeven te reizen. Daarom optimaliseren we de vierkante meters op de poliklinieken in Alphen aan den Rijn en breiden uit waar dat kan. Dat scheelt patiënten reistijd, omdat ze vaker in hun eigen omgeving naar het ziekenhuis kunnen.”

Centrale aanmeldbalie

Door de centrale aanmeldbalie is het niet meer nodig om per polikliniek een balie te hebben, waardoor extra ruimte beschikbaar komt om voor poliklinische zorg te gebruiken.  Doordat er steeds vaker online afspraken gemaakt worden, is een apart loket per polikliniek ook minder noodzakelijk. Patiënten kunnen hun vervolgafspraken (voor de korte termijn) op de polikliniek zelf maken, in een aparte spreekkamer zodat er meer privacy is.

Andere locatie poliklinieken

Door de verbouwing krijgen poliklinieken soms een andere locatie in het ziekenhuis; zo zitten Radiologie en Orthopedie straks naast elkaar, wat handig en efficiënt is omdat er vaak combinatieafspraken nodig zijn voor patiënten. De bewegwijzering zal steeds worden aangepast. “We raden mensen die in Alphen een afspraak hebben dus aan om goed op de borden bij de hoofdingang te kijken zodat ze direct op de juiste plek terecht komen, want een aantal poli’s is of wordt binnenkort verplaatst,” zegt Ivo van der Klei.

Terug naar boven