Afzonderlijke procedures

Sinds een jaar worden deze BiCats steeds vaker uitgevoerd. Door de operaties aan het linker- en rechteroog van de patiënt volledig als afzonderlijke procedures te beschouwen, is de kans op een zeldzame postoperatieve ooginfectie (endophthalmitis) vrijwel geëlimineerd.

Voorspelbaarheid refractie

Echter, de uitkomst van een staaroperatie hangt voornamelijk af van de voorspelbaarheid van de refractie voor de patiënt. Hoe nauwkeuriger deze voorspelling is, hoe realistischer de verwachtingen kunnen worden geschetst vóór de operatie. Om dit te voorspellen, berekenen we de kunststoflens die tijdens de staaroperatie wordt geïmplanteerd aan de hand van verschillende formules. Deze formules maken gebruik van verschillende parameters van het oog, zoals de lengte en breking van het hoornvlies, die vóór de operatie worden gemeten.

Meetapparatuur

Recentelijk is de meetapparatuur op alle drie locaties (Alrijne Leiden, Alphen aan de Rijn en Leiderdorp) vernieuwd om nog nauwkeuriger te kunnen werken. Dit stelt ons in staat om de patiënten betere zorg te bieden.

Staarstraat

Bovendien introduceren we momenteel de "staarstraat", waarbij patiënten die vaak last hebben van multipathologie alleen voor hun staarbehandeling komen. Dit zorgt ervoor dat er meer aandacht kan worden besteed aan het uitleggen van staaroperaties en de verschillende soorten implantlenzen.

Terug naar boven