Afdelingen & Specialismen
In overleg met uw huisarts heeft u een afspraak bij het dagonderzoekscentrum ouderengeneeskunde van Alrijne Ziekenhuis Leiden. In deze folder leest u wat ouderengeneeskunde is, wat het dagonderzoekscentrum ouderengeneeskunde inhoudt en wat u kunt verwachten tijdens uw bezoek.
Uw afspraakU wordt verwacht op _______________ dag _________________ (datum) in Alrijne Ziekenhuis in Leiden. Bloedprikken
|
Wat is ouderengeneeskunde?
Ouderengeneeskunde is het specialisme dat zich richt op de oudere mens. Ouderen hebben vaak meerdere aandoeningen tegelijk. Een geriater of internist-ouderengeneeskunde is gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van oudere mensen, waarbij hij/zij dan kijkt naar zowel de lichamelijke, geestelijke als sociale toestand van de patiënt.Dagonderzoekscentrum ouderengeneeskunde
In het dagonderzoekscentrum ouderengeneeskunde Alrijne Ziekenhuis Leiden ondergaat u in één dag een serie onderzoeken. U krijgt aan het eind van de dag een diagnose, eventueel direct aangevuld met een behandeladvies. U bent voor dit dagonderzoek gemiddeld van 09.00 uur tot 15.00/ 16.00 uur in het dagonderzoekscentrum ouderengeneeskunde. Wij raden u aan een familielid of een mantelzorger mee te nemen om u te begeleiden gedurende het hele onderzoek.Voordat u naar het dagonderzoekscentrum komt, gaat u bloed laten prikken bij het laboratorium. U wordt voor de bloedafname om 08.30 uur bij het laboratorium in Alrijne Ziekenhuis Leiden verwacht (routenummer 32). U kunt plaatsnemen in de wachtkamer van het laboratorium, er is een afspraak voor u gemaakt. U kunt uw formulier afgeven aan de laborante als u opgeroepen wordt. Wij verwachten u vervolgens om 09.00 uur op het dagonderzoekscentrum.
U heeft een gesprek met een geriater of internist-ouderengeneeskunde, een verpleegkundig specialist of een verpleegkundige. Deze medewerker zal u ook lichamelijk onderzoeken. Daarnaast worden de volgende onderzoeken gedaan:
- een bloeddrukmeting;
- het meten van lengte en gewicht;
- een ECG (hartfilmpje);
- een kort geheugen- en stemmingsonderzoek;
- het afnemen van vragenlijsten;
- eventueel nog aanvullend onderzoek.
Alrijne Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis voor arts-assistenten, coassistenten en verpleegkundig specialisten in opleiding. Dit kan betekenen dat u eerst een assistent ziet, voordat u een gesprek heeft met de arts. Mocht u hiertegen bezwaar hebben, dan kunt u dit bij de polikliniekassistente aangeven.
Wat neemt u mee?
Wij verzoeken u de volgende dingen mee te nemen:- het pasje van uw zorgverzekering
- uw (geldig) identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort, identiteitskaart)
- uw medicijnen in de originele verpakking
- actueel medicatieoverzicht, op te halen bij uw apotheek. Dit is niet nodig als u bij uw apotheker heeft aangegeven dat zij uw gegevens elektronisch mogen doorsturen. In dat geval kunnen wij het medicatieoverzicht, na controle van uw BSN nummer, digitaal ophalen.
- de ingevulde vragenlijst
- uw hulpmiddelen, zoals een rollator, uw gehoorapparaat en/of bril
- de schoenen die u normaal gesproken draagt
- indien van toepassing: uw zorgmap van de thuiszorg en uw diabetesboekje (glucosedagcurve)