U krijgt altijd een vaste behandelend gynaecoloog. Voor een bezoek aan de gynaecoloog heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig.

Gynaecologie

U kunt bij ons terecht voor onderzoek naar en behandeling van afwijkingen en aandoeningen van de vrouwelijke geslachtsorganen. Veel voorkomende gynaecologische problemen zijn menstruatiestoornissen, seksuele problemen, ongewenst urineverlies, verzakkingsklachten, overgangsklachten en gynaecologische kanker. 

Wanneer u een kinderwens heeft, maar niet op de natuurlijke manier zwanger kunt raken kunt u terecht bij ons gespecialiseerde fertiliteitsteam

Verloskunde

Onze artsen begeleiden ook vrouwen met complicaties tijdens de zwangerschap. Als er bepaalde afwijkingen bestaan of er problemen zijn geweest bij uw vorige zwangerschappen en bevallingen, krijgt u een medische indicatie en valt de zwangerschap en bevalling onder verantwoordelijkheid van een gynaecoloog. Deze medische indicatie kan aan het begin of tijdens de zwangerschap door uw huisarts of verloskundige worden vastgesteld, of zelfs tijdens de bevalling. 

U bevalt in ons Moeder- en Kindcentrum, waar uw gynaecoloog nauw samenwerkt met de klinisch verloskundigen van Alrijne. Gezamenlijk bieden wij u de zorg die nodig is.

 

Voor een aantal gynaecologische behandelingen en onderzoeken is verdoving middels sedatie (roesje) mogelijk, zoals diagnostische/therapeutische hysteroscopie, plaatsen Novasure, inbrengen spiraaltje, poliepverwijdering en In Vitro Fertilisatie punctie. Lees meer informatie in de folder.

Wie behandelt u?

Uw hoofdbehandelaar is de medisch specialist (gynaecoloog) die eindverantwoordelijk is voor uw medisch-specialistische zorg.

Op de polikliniek Verloskunde en Gynaecologie: Tijdens uw controles op de polikliniek is de hoofdbehandelaar de gynaecoloog die het eerste contact met u heeft gehad. Als dit wijzigt vertelt uw gynaecoloog dat aan u.

Op de afdeling Verloskunde (Moeder- en Kindcentrum) of Gynaecologie: Als u wordt opgenomen op de afdeling Verloskunde (Moeder- en Kindcentrum) of Gynaecologie is altijd de gynaecoloog die dienst heeft uw hoofdbehandelaar. Dit kan meerdere keren op een dag wijzigen. Op de afdeling kunt u altijd vragen wie uw dienstdoende gynaecoloog is.

Terug op de polikliniek; controle-afspraak na ontslag: Als het nodig is dat u na uw opname of bevalling weer terug komt op de polikliniek voor nacontrole, krijgt u een controle-afspraak bij de gynaecoloog die uw bevalling of de ingreep heeft gedaan. Uw hoofdbehandelaar blijft echter de arts die op de polikliniek het eerste contact met u heeft gehad.

Als er onduidelijkheden of vragen zijn over het hoofdbehandelaarschap kunt u altijd bij de medewerkers van de polikliniek of de verpleegafdeling terecht.

J.V.S. (Janneke) van der Does

Gynaecoloog

drs. K. (Karoy) Gludovacz

Gynaecoloog

dr. S. (Suzanne) Hazelbag

Gynaecoloog

dr. H.S. (Helen) Kok

Gynaecoloog

M. (Marieke) Mous

Gynaecoloog

drs. M. (Martin) den Ouden

Gynaecoloog

drs. A. (Anneke) Preys - Bosman

Gynaecoloog

dr. F. (Fleur) Rijcken

Gynaecoloog

drs. M. (Maaike) Stapert

Gynaecoloog

G.A. (Gijs) van Unnik

Gynaecoloog

F. (Fred) Vork

Gynaecoloog

drs. M.J. (Marjolein) de Vries

Gynaecoloog

J.M. (Joyce) Williams

Gynaecoloog

C.J.P. (Janneke) Hoek - Nijssen

Klinisch Verloskundige

B. (Beaudine) Wolvers

Verloskundige

N. (Netty) van Beelen

Teamleider

H. (Hiske) Veldman

Teamleider

M. (Monique) Breuker

Echoscopist

B. (Boukje) Hoekstra

Echoscopist

K. (Karin) den Hollander

Echoscopist

M.B.H. (Margriet) Kaptein

Echoscopist

C. (Claudia) Statham

Echoscopist

J. (Joyce) Boons

Doktersassistent

M.G. (Margreet) Derworth

Doktersassistent

F. (Fenna) van Dijk

Doktersassistent

S.G.D. (Suzanne) van Dijk - Borst

Doktersassistente

J.E.R. (Annelies) van der Heijden - de Mooy

Doktersassistent

S.M. (Sioe Mee) Kang

Doktersassistent

S. (Samiye) Kirtorun

Doktersassistent

W.M. (Wilma) Klinkenberg

Doktersassistent

M. (Maryam) Talhaoui - Meryaoi

Doktersassistente

R.A.A. (Roos) van Vliet

Doktersassistent

G.A. (Guusje) de Vries - van Goeverden

Doktersassistent

C.J.A. (Corrie) Wagenaar - Brouwer

Doktersassistent

E.M. (Liza) van Winsen

Doktersassistent

M. (Miranda) van der Zwan - de Jong

Doktersassistent

  • www.allesoverzwanger.nl

    Op deze website vind je algemene en betrouwbare informatie over de begeleiding en zorg rond zwangerschap, bevalling, geboorte en kraamtijd. Wat kan je verwachten aan zorg en voorlichting van zorgverleners in de geboortezorg? En welke keuzes heb je zelf? Welke controles krijg ik tijdens mijn zwangerschap? En wat zijn veelvoorkomende klachten en adviezen voor een gezonde zwangerschap? Alle informatie op deze website is ontwikkeld door zorgverleners en patiëntenorganisaties.

  • Bekkenbodemspreekuur
  • Moeder- en Kindcentrum Alrijne
Terug naar boven