In Alrijne worden wervelkolom-operaties (locatie Leiderdorp) en zenuwoperaties (locatie Leiden) verricht. Op beide locaties kunt u terecht bij de polikliniek.

Wervelkolom

Voor de wervelkolom worden operaties verricht als er sprake is van een rughernia, nekhernia of een vernauwing (kanaalstenose). Wij doen eveneens behandelingen voor het vastzetten van de wervelkolom (spondylodeses). Ons specialisme werkt ook nauw samen met het Pijnbehandelcentrum van Alrijne.

Zenuwstelsel

Alrijne werkt samen met het LUMC en het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen in het Zenuwcentrum. Dit centrum is gespecialiseerd in de behandeling van zenuwbeknellingen, zenuwletsels en zenuwtumoren. U kunt bij het Zenuwcentrum terecht voor eenvoudige routinezorg en uiterst complexe ingrepen, zoals: carpaaltunnelsyndroom, beknelling van de zenuw bij de elleboog, zeldzame zenuwbeknellingen en bepaalde zenuwgezwellen.

De complexere operaties vinden in het LUMC plaats. We streven er altijd naar de wachttijd zo kort mogelijk te houden.

Op de website van het Zenuwcentrum kunt u nog meer lezen over de onderzoeken en behandelingen.

Informatie opvragen

Wij kunnen u via onze website helaas nog niet alle informatie bieden van behandelingen en onderzoeken. Wilt u informatie opvragen over een behandeling of onderzoek dat niet beschikbaar is, dan kunt u een verzoek doen aan de afdeling patiëntencommunicatie. Stuur een e-mail naar patientencommunicatie@alrijne.nl o.v.v. uw naam, onderwerp van uw informatie aanvraag, de betreffende locatie van Alrijne en eventuele contactgegevens. Wij proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

dr. W.R. (Wouter) van Furth

Neurochirurg

prof. dr. J.A. (Martijn) Malessy

Neurochirurg

dr. W. (Willem) Pondaag

Neurochirurg

E.M. (Eline) van Smoorenburg

Verpleegkundig specialist

drs. P.J. (Pieter) Schutte

Neurochirurg

drs. M.J.T. (Marco) Verstegen

Neurochirurg

N.E. (Nanette) van den Bersselaar

Coördinator operatieplanning

B.C. (Brenda) Schouten - le Maître

Coördinator operatieplanning

Terug naar boven