Flinke wachtlijsten

Alrijne Ziekenhuis heeft bij diverse specialismen flinke wachtlijsten voor niet-spoedeisende zorg. In de eerste plaats vinden we dat een hele vervelende situatie. We willen heel graag goede zorg verlenen aan alle patiënten in ons verzorgingsgebied. Meerdere oorzaken spelen een rol bij de wachttijd. 

De toenemende wachtlijsten zijn een landelijke trend, zoals ook Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) onlangs constateerde. Dat komt onder meer doordat we langer leven, met meer (chronische) aandoeningen. Dat betekent dat de zorgvraag sterk aan het toenemen is en dat merken we elke dag. Daarnaast hebben we te maken met krapte op de arbeidsmarkt. Die combinatie maakt dat de wachtlijsten snel groeien.

Spoedeisende zorg kan altijd terecht

Belangrijk: voor spoedeisende zorg kunt u altijd bij ons terecht.

Wachtlijstbemiddeling zorgverzekeraar

Als patiënt kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar en om wachtlijstbemiddeling vragen. De wachttijden kunnen per specialisme en per ziekenhuis verschillen. Uw zorgverzekeraar kan nagaan of er een kortere wachttijd is in een ander ziekenhuis. 

Toegangstijden poliklinieken en wachttijden OK

U kunt deze pagina de toegangstijden en wachttijden per specialisme zien.

Verzorgingsgebied Alrijne

We concentreren ons op de patiënten in ons eigen verzorgingsgebied. U kunt hier zien welke gemeenten bij ons verzorgingsgebied horen.

Terug naar Maatregelen voor bezoek aan Alrijne
Terug naar Maatregelen voor bezoek aan Alrijne
Terug naar boven