Onze Servicedesk kan u alleen helpen bij technische vragen over het gebruik van MijnAlrijne. Technische vragen zijn bijvoorbeeld: Het lukt niet om in te loggen. Hoe komt dat?, Ik kan een bepaalde knop niet aanklikken. Hoe komt dat?

Vul onderstaand formulier in. Binnen twee werkdagen ontvangt u een reactie.

Let op: U kunt géén medische vraag stellen aan de Servicedesk.  

Heeft u een andere vraag? 

  • Heeft u een medisch inhoudelijke vraag? Bijvoorbeeld over uw gezondheidssituatie, diagnose, behandeling of onderzoek?
    Dan kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling waar u onder behandeling bent. Onze Servicedesk kan u via onderstaand formulier geen antwoord geven op medisch inhoudelijke en dringende vragen. De telefoonnummers van de afdelingen vindt u op onze website

  • Heeft u een algemene vraag voor ons ziekenhuis (en niet over MijnAlrijne)? 
    Vul dan het formulier Stel een vraag in. 

  • Heeft u een vraag over het wijzigen of annuleren van uw afspraak? 
    Neem telefonisch contact op met uw polikliniek of ga langs aan de balie. Let op: de poliklinieken zijn telefonische bereikbaar van maandag t/m vrijdag. 

Onze Servicedesk kan u alleen helpen bij technische vragen over het gebruik van MijnAlrijne. Bel alleen bij deze vragen naar 071 517 85 57. De Servicedesk is van maandag t/m vrijdag geopend van 8.00 tot 16.30 uur (m.u.v. feestdagen). U kunt ook onderstaand formulier invullen. Binnen twee werkdagen ontvangt u een reactie. 

Let op: U kunt géén medische vraag stellen aan de Servicedesk.  

Technische vragen over MijnAlrijne

Wij gebruiken uw geboortedatum om u op te zoeken in ons patiënteninformatiesysteem. Met die informatie kunnen wij beter achterhalen wie uw vraag het beste kan beantwoorden.
Voeg hier een printscreen van een eventuele foutmelding toe

Terug naar MijnAlrijne
Terug naar MijnAlrijne
Terug naar boven