Opnamegesprek

Als u zich meldt bij de balie, brengt de afdelingsassistent u naar uw kamer. Dan houdt onze verpleegkundige met u een opnamegesprek. In dit gesprek controleren we uw gegevens. 

Wij streven ernaar dat u gedurende uw verblijf steeds dezelfde vertrouwde verpleegkundige terug ziet. Zij houdt het opnamegesprek met u en verzorgt u gedurende uw verblijf. 

Omdat wij werken met een zogenaamd pijnprotocol, om er voor te zorgen dat u zo min mogelijk pijn heeft, vragen wij u meestal om voor de operatie preventief paracetamol tegen de pijn in te nemen.

De behandeling

Als u voor een operatieve ingreep komt, dan is het volgende belangrijk:

  • op de dag van de operatie kleedt u zich in speciale kleding (o.k. jasje en een muts);
  • afhankelijk van het te opereren gebied mag u (schone) sokken aanhouden;
  • eventuele make-up, nagellak, piercings, sieraden en contactlenzen zijn niet toegestaan;
  • voordat u naar de operatiekamer gaat wordt er aan u gevraagd uw eventuele gebitsprothese uit te doen

Onderzoeken en behandelingen

Op de dagbehandeling komen onder andere de volgende onderzoeken/behandelingen voor: 

  • Diverse chirurgische ingrepen 
  • Bloedtransfusies
  • We dienen medicatie toe via het infuus (zoals chemotherapie)
  • Voor en/of nazorg van onderzoeken/behandelingen die plaats vinden op de polikliniek

Chemotherapie en infuustherapieën

Voor chemotherapie of andere infuustherapieën meldt u zich ook bij de balie van de afdeling. De secretaresse of verpleegkundige brengt u naar uw kamer.

De dagverpleging bestaat uit verschillende kamers; beddenkamers en één kamer met stoelen. U kunt zelf uw voorkeur aangeven. Tijdens de therapie moet u op de kamer blijven. De opnametijd is afhankelijk van de infuustherapie. Dit kan variëren van een half uur tot een hele dag. Op uw kamer staat koffie en thee klaar voor u en uw partner/begeleider. Tussen de middag wordt soep en brood aangeboden. Uw partner/begeleider krijgt ook soep aangeboden, maar geen broodmaaltijd. 

Na de behandeling

Na de behandeling gaat u naar een speciale kamer: de uitslaapkamer, ook wel verkoever genoemd. Hier verzorgen onze speciaal opgeleide verpleegkundigen u de eerste tijd na de operatie. U verblijft hier tot het verantwoord is om terug te keren naar onze afdeling.

Zodra u weer op de afdeling bent kunt u met uw mobiele telefoon of de telefoon van de afdeling contact opnemen met uw familie /begeleider. Het is belangrijk rekening te houden met het feit dat u na terugkomst uit de operatiekamer nog ongeveer vier uur moet blijven voordat u weer naar huis kunt. Dat doen we voor uw eigen veiligheid.

Vervoer naar huis

Het is niet toegestaan zelf naar huis te rijden. Daarom moet u zich naar huis laten begeleiden. Dit geldt ook voor patiënten die een onderzoek met een slaapmiddel hebben gekregen. Wij adviseren u voor de eerste 24 uur opvang te regelen.

 

 

 

Terug naar boven