Speciale zorg na een beroerte 

Deze afdeling is speciaal voor de zorg na een beroerte (CVA) en dus voor CVA-patiënten. Bij een CVA (cerebraal vasculair accident) is er iets misgegaan met een bloedvat in de hersenen. Dit kan een herseninfarct of een hersenbloeding zijn. Door een CVA kunnen verschillende stoornissen optreden, zoals een verlamming links of rechts van het lichaam of een taalfunctiestoornis.

Patiënten die een CVA hebben doorgemaakt en het ziekenhuis verlaten, kunnen worden aangemeld voor een revalidatietraject. Dit traject vindt, afhankelijk van de zorgvraag, plaats bij Basalt in Leiden of Alphen aan den Rijn. Er kan ook worden gekozen voor een revalidatieplek/logeerplek in een verpleeghuis en voor thuiszorg.

Verpleeghuis Oudshoorn en Verpleeghuis Leytenrode maken deel uit van Alrijne Zorggroep. Zij hebben een speciale revalidatie-afdeling in Alrijne ziekenhuis Leiderdorp:

Hierdoor is het mogelijk om een vervolgtraject zo snel mogelijk in te zetten. Wilt u weten hoe u dit kunt organiseren? Bekijk dan alle informatie over zorg na ziekenhuisopname. We helpen u graag:

 

Terug naar boven