Speciale zorg na een beroerte
Deze afdeling is speciaal voor de zorg na een beroerte (CVA) en dus voor CVA-patiënten. Bij een CVA (cerebraal vasculair accident) is er iets misgegaan met een bloedvat in de hersenen. Dit kan een herseninfarct of een hersenbloeding zijn. Door een CVA kunnen verschillende stoornissen optreden, zoals een verlamming links of rechts van het lichaam of een taalfunctiestoornis.
Patiënten die een CVA hebben doorgemaakt en het ziekenhuis verlaten, kunnen worden aangemeld voor een revalidatietraject. Dit traject vindt, afhankelijk van de zorgvraag, plaats bij Basalt in Leiden of Alphen aan den Rijn. Er kan ook worden gekozen voor een revalidatieplek/logeerplek in een verpleeghuis en voor thuiszorg.
Verpleeghuis Oudshoorn en Verpleeghuis Leytenrode maken deel uit van Alrijne Zorggroep. Zij hebben een speciale revalidatie-afdeling in Alrijne ziekenhuis Leiderdorp:
Hierdoor is het mogelijk om een vervolgtraject zo snel mogelijk in te zetten. Wilt u weten hoe u dit kunt organiseren? Bekijk dan alle informatie over zorg na ziekenhuisopname. We helpen u graag:
Wilt u voor uw opname nadenken over een contactpersoon? Om uw privacy te beschermen, verzoeken wij u om vooraf met uw familie of kennissen af te spreken wie uw contactpersoon is. Wij verstrekken alleen aan die persoon informatie over u.
Tijdens het opnamegesprek wordt u gevraagd de naam van uw contactpersoon te noemen. Van deze persoon wordt het telefoonnummer genoteerd, zodat we altijd iemand kunnen bereiken als er vragen of problemen zijn. Bovendien kan de contactpersoon een gesprek met de arts aanvragen.
Vanwege het coronavirus zijn er aangepaste bezoektijden. Bekijk hier de actuele bezoektijden en bezoekersinformatie >
Bezoektijden
Op de Stroke Care Unit Leiderdorp gelden de volgende bezoektijden:
- Van 14.00 - 15.00 uur
- Van 18.30 - 19.30 uur
Mocht u tussen deze tijden écht geen gelegenheid hebben om iemand op de verpleegafdeling te bezoeken, overlegt u dan met de secretaresses of de verpleging over andere mogelijkheden.
Uw bezoek is natuurlijk van harte welkom. U kunt maximaal twee bezoekers tegelijk ontvangen.
Uw voorbereidingen
Op deze afdeling komt u onverwachts terecht. U kunt zich dus niet voorbereiden. Wij zorgen er samen met u en uw naaste voor dat de genoemde voorbereidingen alsnog ter plekke plaatsvinden.
VoorzieningenOp de afdeling en in het ziekenhuis zijn diverse voorzieningen aanwezig om uw verblijf het ziekenhuis prettiger te maken
|
Bezoek door de zaalartsen
Iedere ochtend komt uw (zaal)arts bij u langs op de afdeling. Tijdens de visite bespreekt de arts samen met u en eventueel uw naaste hoe het gaat en wat er gaat gebeuren. U kunt dan ook al uw vragen stellen. Als dat nodig is, plant uw arts onderzoeken voor u in.
Gemengde verpleging
Op deze afdeling liggen mannen en vrouwen bij elkaar op de kamer. Heeft u er bezwaar tegen om op een gemengde kamer te liggen, dan kunt u dat altijd aangeven. We proberen dan een oplossing te zoeken.
Wie komt u tegen?
Op deze afdeling werken diverse professionals met elkaar samen zoals:
- Teamleider
- Verpleegkundigen
- Leerling verpleegkundigen en stagiaires
- Neurologen
- Neurochirurgen
- Arts-assistenten (zaalarts)
- Co-assistenten
- Afdelingsassistenten
- Afdelingssecretaresses
Daarnaast zijn diverse andere medewerkers uit ons ziekenhuis aan deze afdeling verbonden, zoals de diëtiste, fysiotherapeut, activiteitenbegeleiders en vrijwillgers.