Het kentekenparkeren werkt als volgt:

  1. U rijdt de parkeergarage in
  2. U krijgt hierbij géén parkeerticket
  3. Toets na uw bezoek uw kenteken in bij de betaalautomaat

Tarieven

  • Eerste half uur: gratis
  • 30-60 minuten: €2,00
  • Daarna: €0,20 per 6 minuten
  • Maximum bedrag per dag: €16,00

Betaal met PIN.
U krijgt geen geprinte uitrijkaart. U kunt wel kiezen voor een bon van de pinbetaling. Bij het uitrijden wordt uw kenteken gescand en gaat de slagboom automatisch open.

Vragen en antwoorden

Ik heb geen parkeerticket ontvangen. Klopt dat?
Dat klopt, u ontvangt voortaan geen parkeerticket meer. U betaalt na uw bezoek aan het ziekenhuis door uw kenteken in te voeren bij één van de betaalautomaten in de garage. Bij het uitrijden wordt uw kenteken gescand en gaat de slagboom automatisch open.

Wat moet ik doen als ik mijn kenteken ben vergeten?
U kunt niet betalen zonder uw kenteken in te voeren. Loop terug naar uw auto en onthoud uw kenteken of maak een foto van uw kenteken met uw mobiele telefoon. U kunt uw kenteken ook vinden op uw kentekenbewijs. 

Hoe kan ik afrekenen?
U kunt afrekenen bij de betaalautomaat met uw bankpas. Volg de borden om een betaalautomaat te vinden.

Wat moet ik doen als ik vergeten ben te betalen?
U kunt alsnog betalen voordat u met de auto het terrein verlaat. Bij de betaalautomaat toetst u uw kenteken in. De automaat berekent zelf de tijd die u heeft geparkeerd. Bij het uitrijden wordt uw kenteken gescand en gaat de slagboom automatisch open.

Wat gebeurt er als mijn kenteken onjuist wordt weergegeven?
U kunt zelf handmatig op het paneel rechtsboven op het potloodje drukken en uw kenteken aanpassen waar deze een fout bevat. Na aanpassen drukt u op "OK en slagboom open".

Wat doet Alrijne met mijn kenteken? Is mijn privacy gewaarborgd bij kentekenparkeren?
Ja, uw privacy is gewaarborgd. Alrijne Ziekenhuis houdt zich vanzelfsprekend aan de wettelijke regels. De kentekengegevens worden alleen gebruikt voor de controle op betaald parkeren en (anoniem) voor statistische informatie, zoals het meten van de parkeerdruk. De gegevens worden niet doorgegeven aan derden. De gegevens worden volgens richtlijnen van de Belastingdienst zeven jaar bewaard.

Wat is de maximale doorrijhoogte?
De maximale doorrijhoogte van de parkeergarage is 2.10 meter.

Terug naar boven