De receptie krijgt een centrale plek bij de ingang en er zijn straks mooie wachtruimtes voor patiënten en hun begeleiders. De nieuwe entreehal is ook de ingang voor een nieuwe apotheek die 24 uur per dag in gebruik is.

In de nieuwe hal is er straks een echte koffie-corner (barista). Met dank aan Het Wijnaendts Francken/Boekee Steunfonds, die dit mede mogelijk heeft gemaakt!

Leuk detail: het ontwerp van de hal is gebaseerd op 300 interviews met patiënten en bezoekers.

Bekijk hieronder hoe de nieuwe centrale hal in Leiderdorp er uit komt te zien.

Groene uitstraling

De verbouwing van de hal maakt het direct ook mogelijk om een meer groene uitstraling te creëren, wat meer rust brengt én een warmer gevoel. Natuurlijk zorgen we er dan ook direct voor dat het duurzamer wordt, onder meer door de manier van koelen en verwarmen aan te passen.

Verplaatsing fietsenstalling en bushalte

Om de verbouwing mogelijk te maken, is de fietsenstalling verplaatst naar een plek ertegenover (waar nu één van de busplatforms was). De bushalte is een stukje opgeschoven richting de doorgaande straat. De rookabri is weggehaald.

Aantal parkeerplaatsen blijft gelijk

Een aantal parkeerplekken wordt gebruikt voor de uitbreiding van de hal, maar daartegenover staat dat er ook nieuwe plekken worden gecreëerd op het terrein. Per saldo blijft het aantal parkeerplaatsen gelijk.

Periode verbouwing

De verbouwing is gestart en duurt tot eind 2021. Helaas brengt verbouwen vaak wat (geluids)overlast met zich mee. Onze excuses hiervoor!

Beeld: Architecten aan de Maas

Terug naar boven