In Leiderdorp worden in de toekomst de meeste klinische functies gecentraliseerd. Op de locaties Leiden en Alphen ligt de nadruk op poliklinieken en dagbehandelingen: voor bewoners (die voor een groot deel in de Bollenstreek, Leiden en Alphen wonen) betekent dat minder reistijd voor de meeste afspraken. Wij voeren in Leiden en Alphen laagcomplexe operaties en behandelingen uit. Pas als er een complexe operatie of opname nodig is, hoeft men naar de locatie in Leiderdorp.

Daarom willen we de vierkante meters op de poliklinieken in Alphen aan den Rijn (en Leiden) optimaliseren en uitbreiden waar dat kan.

Balie Aanmelden & Registratie en meer spreekkamers

Dankzij een centrale aanmeldbalie zijn aparte balies per polikliniek minder noodzakelijk. Ook voor afspraken maken is dit vaak niet meer nodig. Veel afspraken worden online gemaakt en patiënten kunnen voor vervolgafspraken (korte termijn) terecht in een aparte spreekkamer waar meer privacy is.

Door de vrijgekomen vierkant meters worden extra spreekkamers en ruimtes voor zorg gecreëerd. Zo kunnen er meer patiënten terecht voor poliklinische zorg in Alphen aan den Rijn. En dat scheelt reistijd voor patiënten uit de omgeving van deze Alrijne locatie.

Nieuws

Terug naar boven