Wat is een hybride OK?

Het grote voordeel van de HOK is dat de aanwezigheid van een C-arm (een geavanceerd röntgenapparaat dat eruitziet als een C) de mogelijkheid biedt om tijdens de operatie precieze beeldvorming te gebruiken. Deze C-arm kan niet alleen doorlichten, maar kan ook een 3D-reconstructie maken. In theorie kan met deze beeldvorming de procedure nauwkeuriger en/of minder ingrijpend uitgevoerd worden.

Nu is röntgendoorlichting natuurlijk niet nieuw, maar door de goede integratie met preoperatieve beeldvorming, verbeterde scankwaliteit en submillimeterresolutie, zorgt de HOK wel voor veel nieuwe mogelijkheden. De HOK gaat door diverse specialismen en specialisten gebruikt worden. In de HOK werkt het OK-team nauw samen met radiologen en röntgenlaboranten.

Voordelen voor de patiënt

Een HOK biedt veel voordelen voor de patiënt. Door het verbeterde beeld en integratie van diverse technieken neemt de kwaliteit van operaties toe. Dit betekent minder kans op complicaties en een sneller herstel.

Mimoun Ahmidi, zorgmanager: ‘De HOK biedt een directe verbetering van de patiëntuitkomst doordat we minder ingrijpend opereren. Daarnaast zorgt de HOK ook voor een verbeterde procedure en workflow. Dit komt de operatietijd, straling en het contrastgebruik ten goede. Met een HOK zijn we voorbereid op de toekomst en kunnen we optimale kwaliteit van zorg blijven leveren.’

Nieuwe HOK in gebruik

Medio juni 2022 is de verbouwing van de operatiekamer gestart. In november 2022 is de nieuwe HOK in gebruik genomen. Lees meer over de HOK >

Terug naar boven