Beeldkwaliteit en één behandeling
Vaatchirurg Boudewijn Borger van der Burg is blij met de komst van de HOK. “Een HOK is belangrijk om vaatpatiënten nog beter te kunnen helpen. De beeldkwaliteit is erg goed zodat we vaatvernauwende en vaatverwijdende problemen nauwkeurig in kaart kunnen brengen. En we kunnen veel patiënten in één keer behandelen in plaats van in twee keer. Bij een slagadervernauwing bijvoorbeeld moesten mensen voorheen eerst op de angiokamer worden gedotterd en daarna terugkomen voor een bypass. Met de HOK kan dat in één behandeling. De patiënt heeft dan maar één keer de spanning van een opname en operatie.”

Meer vakgebieden
Volgens Mimoen Ahmidi, die als projectleider verantwoordelijk was voor de oplevering, brengt de HOK veel in beweging,. “De focus van de chirurgie in zijn algemeenheid gaat naar minimaal invasieve procedures. De HOK is daarom voor steeds meer vakgebieden een uitkomst: interventieradiologie, cardiologie, neurochirurgie en urologie.”

Eigen ziekenhuis
Borger van der Burg: “Patiënten kunnen nu voor meer procedures in hun eigen ziekenhuis behandeld worden. Persoonlijk zie ik de meeste winst in de behandeling van complexe wonden aan voeten. Door de vergrijzing en stijging van patiënten met Diabetes Mellitus zien we hier een toename van. Tot voor kort waren we gedwongen om opeenvolgende behandelingen in te plannen. Met de HOK is het gemakkelijker om die te combineren: je kunt immers diagnose en behandeling op dezelfde tafel laten plaatsvinden.”

Nieuwste technologie en werkwijzen
Ahmidi vult aan: “Met de HOK kunnen we niet alleen onze patiënten nog beter helpen. De HOK biedt onze medewerkers een werkomgeving die ergonomisch beter is en een lagere stralingsbelasting kent. Daarnaast laten we collega’s die we tot (vaatchirurg), anesthesioloog en interventieradioloog opleiden, met de nieuwste technologie en werkwijzen kennismaken.”

De HOK van Alrijne Ziekenhuis is in samenwerking met onze partner Philips tot stand gekomen.

Terug naar boven