Het is een park met veel groen en wandelmogelijkheden. Ook de hellingbaan is klaar, de hellingbaan heeft een groene facelift gekregen: hier kan nu op gewandeld worden. De hellingbaan en het park zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Wijnaendts Francken/Boekee Steunfonds.

Patiënten kunnen genieten van een meer groene omgeving

De locatie van Alrijne in Leiden wordt vooral gebruikt voor poliklinische functies, dagbehandelingen en revalidatie. Hier is bij de inrichting nadrukkelijk rekening mee gehouden. Mensen die (vaak langere tijd) op de revalidatie-afdelingen van Alrijne Ziekenhuis verblijven, kunnen nu genieten van een meer groene omgeving. Bestuurder Ivo van der Klei: “Deze mensen ‘wonen‘ daar tijdelijk en daarom hebben we de entourage van de locatie verfraaid. Heel fijn dat we dit samen met de gemeente hebben kunnen realiseren.”

Dieperpoellaan vormt de laatste schakel in de groene route door het Houtkwartier. Het is ook het laatste project voor de verbetering van de woonomgeving die samenhangen met de bouwlocaties ROC en Agnes. Wethouder Fleur Spijker van de gemeente Leiden: “Geweldig dat naast de cliënten van het Alrijne, ook bewoners van de omliggende buurten kunnen genieten van deze mooie groene plek. Ik verheug me erop hier in het voorjaar terug te komen om het eindresultaat te zien van dit mooie project.”

Lees meer over de totstandkoming van de tuin bij Alrijne Leiden.

Terug naar boven