Bewegen is meer dan sport en spel. Veel onderzoek laat zien dat mensen die voldoende bewegen minder vaak dementie krijgen. Bewegen is verder een uitstekend middel om stress kwijt te raken en de lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren. Men vermoedt dat beweging de doorbloeding van de hersenen en de productie van nieuwe zenuwcelverbindingen stimuleert. Bewegen is de basis van het bestaan. Ook bij mensen met dementie heeft bewegen een positief effect. Op donderdag 10 oktober komt Azmi Alubeid, een bewegingsagoog bij Alrijne, in het Alzheimer Café. Azmi werkt bij Oudshoorn als bewegingsagoog, hij zorgt er samen met de andere bewegingsagogen voor dat de bewoners zoveel mogelijk in beweging blijven.

Alzheimer Café Leiden e.o.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

Wanneer?

De “kroegbazen” Joke Vos en Marijke Kleijn heten U op donderdag 10 oktober van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden.

De zaal is open om 19:00, het programma start om 19:30.

Meer weten?

Het volledige jaarprogramma van het Alzheimer Café is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o.

Meer informatie over de ziekte van Alzheimer en dementie is te vinden op dementie.nl

 

Terug naar boven