Als je dingen niet meer kan doen, zoals bij dementie, wil je weten: Hoe komt dat?

In het Alzheimer Café op donderdag 8 februari spreekt Hilleken Lucassen, bekend van haar boek “Om nooit meer te vergeten”. Zij vertelt aan de hand van een kabinet over het brein en wat er gebeurt, wanneer er in het brein beschadigingen plaatsvinden, zoals bij dementie. Men kan tussendoor direct vragen stellen. Het wordt een interactieve sessie. “Ik vertel niet zozeer wat je mensen nog kunt leren, maar probeer mensen te laten zien hoe ze gebruik kunnen maken van wat er nog wel in het brein aanwezig is. En waar gedrag vandaan kan komen, juist dat gedrag wat wij vaak niet begrijpen”. Deze avond treedt het duo 2 MEN’S JOKE op. Twee stemmen, een gitaar en een mondharmonica met songs uit de jaren zestig en zeventig.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

Wanneer?

De “kroegbazen” Joke Vos en Marijke Kleijn heten u op donderdag 8 februari van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden. De zaal is open om 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur.

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o.

Terug naar boven