Een bekken(bodem) fysiotherapeut is een fysiotherapeut, die dankzij een aanvullende opleiding gespecialiseerd is in het behandelen van klachten in het hele buik-, bekken- en lage rug gebied.

De spieren van lage rug, buik en bekken spelen een belangrijke rol bij houding en bewegen. Daarnaast hebben de bekkenbodemspieren een belangrijke taak bij het plassen, vrijen en ontlasten. Klachten op het gebied van het bekken, de buik en de bekkenbodem komen heel frequent voor, zowel bij volwassen vrouwen en mannen, als bij kinderen. Incontinentie, obstipatie, pijn bij het vrijen, bedplassen, verzakkingsklachten, steeds terugkerende blaasontstekingen, (al dan niet zwangerschapsgerelateerde) bekkenpijn, onbegrepen buikpijn, allemaal klachten die een enorme impact kunnen hebben op de kwaliteit van het dagelijks leven. Gelukkig is er met behulp van de oefeningen en adviezen van de bekkenfysiotherapeut bijna altijd veel meer aan te doen dan gedacht wordt.

Anette en Amanda zullen meer uitleg geven over de behandeling van incontinentieklachten bij mensen met de Ziekte van Parkinson.

Toegang en locatie

Wijkcentrum Kerk en Zanen, de Oude Wereld 51-59, 2408 NV Alphen a/d Rijn, van 14:00 tot 16:30 uur, inloop vanaf 13:30 uur.

Gratis entree.

Meer informatie?

U kunt mailen naar info@parkinsoncafealphen.nl of bezoek de website www.parkinsoncafealphen.nl

Terug naar boven