Wat kan de apotheker voor u betekenen?

Anke van der Salm, apotheker in apotheek Ridderveld komt de rol en taak van de apotheek uitleggen. Dit in algemene zin, maar zij kan ook duidelijkheid geven over vragen die u kunnen bezighouden zoals: Waarom ziet mijn medicatie er soms anders uit? Andere verpakking of andere inhoud? Heeft het wel dezelfde werking? Wat is de rol van de Zorgverzekeraar?

Uitleg PKG-horloge

Tevens is er deze middag een korte uitleg over het PKG-horloge door de parkinsonverpleegkundige Joke Broeders. Dit horloge verschaft de neuroloog een overzicht van de wijze waarop stijfheid of over beweeglijkheid in de loop van de dag variëren. Tevens herinnert het horloge de mensen om de medicatie in te nemen. De gegevens die het horloge registreert worden geanalyseerd. Er ontstaat een objectieve weergave van het functioneren. Zodoende kan er een individueel betere afgestelde therapie voorgeschreven worden.

Praktische informatie

  • Locatie: Wijkcentrum Kerk en Zanen, de Oude Wereld 51-59, 2408 NV te Alphen aan den Rijn.
  • Tijd: 14.00 tot 16.30 uur, inloop vanaf 13.30 uur.
  • Toegang: gratis.
  • Voor meer informatie kunt u mailen naar info@parkinsoncafealphen.nl of de website bezoeken: www.parkinsoncafealphen.nl.

Iedere vierde woensdag van de maand is er een informele bijeenkomst waar mensen met parkinson, partners, mantelzorgers en andere betrokkenen elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Bovendien staan er regelmatig informatieve presentaties op het programma. 

Terug naar boven