Het Palliatief advies team van Alrijne Ziekenhuis verzorgt voor zijn medewerkers en regionale zorgpartners op 7 juni 2018 een symposium over het op tijd inzetten, het ‘markeren’, van palliatieve zorg.

Het Palliatief advies team van Alrijne bestaat in 2018 vijf jaar. In deze vijf jaar heeft het team de palliatieve zorg binnen Alrijne en in de regio op de kaart kunnen zetten. Er is sinds 2013 veel gebeurd, maar er is nog meer te bereiken. 

Om het vijfjarig bestaan van het palliatief team te markeren, maar vooral palliatieve patiënten eerder te herkennen en de begeleiding hierop aan te sluiten, organiseert het team het symposium: ‘Palliatieve zorg: markeren kun je leren’. Diverse sprekers geven hun visie op de toekomst van palliatieve zorg.

Het symposium is bedoeld voor alle medewerkers binnen het ziekenhuis, maar ook voor regionale zorgpartners. 

Programma

17.00 uur - Ontvangst, broodjesbuffet

18.00 uur - Opening met welkomstwoord, Drs. Piet Groen, RVE manager zorg Alrijne Zorggroep 

18.10 uur - Toelichting thema symposium - Nathalie Matze, verpleegkundig consulent Palliatief advies team Alrijne Ziekenhuis

18.15 uur - 'Het markeren van de palliatieve fase' - Prof. dr. Saskia Teunissen, hoogleraar palliatieve zorg en hospicezorg

19.15 uur - Pauze

19.35 uur - 'Waarom vinden zorgverleners het markeren van de palliatieve fase moeilijk?' - Drs. Leontine Spierings, internist-oncoloog Alrijne Ziekenhuis

20.05 uur - 'De ontwikkeling van het Palliatief advies team van 2013 naar 2018. En een visie op de toekomst' - Dagmar Zonneveld en Miranda Heemskerk, verpleegkundig consulenten Palliatief advies team Alrijne Ziekenhuis

20.25 uur - 'Project "juiste zorg, juiste plaats"' - 
Drs. Ellen de Nijs, verpleegkundig specialist palliatieve zorg

20.50 uur - Viering en afsluiting - Ds. Elke Herlaar, geestelijk verzorger Alrijne Zorggroep

21.00 uur - Borrel

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd door Alrijne Academie. Vermeld bij inschrijving je BIG-registratienummer en eventueel meisjesnaam. 

Kosten

Wij vragen je om een bijdrage voor dit symposium. Het inschrijfgeld is €15. Je kunt dit bedrag overmaken op NL22ABNA 046.29.27.814 ten name van Alrijne Zorggroep, onder vermelding van je naam en ‘Symposium Palliatieve Zorg 1582000’.

Let op: de inschrijving voor het symposium is pas definitief na betaling van het inschrijfgeld. 

Locatie

Zalen A4
Elisabethhof 5
2353 EW Leiderdorp
(Zalen A4 ligt naast Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp)

Aanmelden

De inschrijving voor het symposium ‘Palliatieve zorg: markeren kun je leren’ is gesloten. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Mocht je alsnog interesse hebben om dit symposium bij te wonen, stuur dan tijdig een mailtje naar symposiumpz@alrijne.nl.

Vragen?

Mail naar symposiumpz@alrijne.nl

Terug naar boven