Ivo van der Klei, lid raad van bestuur Alrijne Zorggroep: “Wij zijn er trots op dat we deze overeenkomsten met deze banken en het WfZ hebben kunnen sluiten. Het laat zien dat deze banken onze toekomstplannen voor de zorg voor zowel onze ziekenhuis- als onze verpleeghuislocaties onderschrijven. Dankzij deze leningen is de realisatie van ons investeringsprogramma tot 2029 zeker gesteld en kunnen we doorbouwen aan onze strategie ‘Oprechte aandacht voor zorg’. En kunnen we onze duurzaamheidsplannen verder gaan uitvoeren. Een mooie mijlpaal voor Alrijne!”

Investeringsplan voor ‘Oprechte aandacht voor zorg’

Het investeringsplan van Alrijne Zorggroep is gekoppeld aan de strategische ambities zoals vastgesteld in de strategie Oprechte aandacht voor zorg (2020-2025). Alrijne investeert (duurzaam) in onder meer de nieuwbouw van verpleeghuis Leythenrode (in Leiderdorp), de verbouwing van de nieuwe centrale hal in Leiderdorp, de optimalisatie en uitbreiding van de poliklinieken in Alphen aan den Rijn en Leiden, de uitbreiding van de acute zorg en operatiekamers, IC capaciteit en verpleegplekken (met meer 1-persoons kamers) in Leiderdorp), investeringen in digitale zorg en digitale bereikbaarheid en het vervangen van medische apparatuur zoals MRI’s en CT-scanners. Met dit ambitieuze investeringsprogramma wordt Alrijne klaar gemaakt voor de toekomst en kunnen we onze duurzaamheidsambities verder vormgeven.

Fitch Rating Alrijne Zorggroep A

Fitch Ratings heeft de kredietwaardigheid van Alrijne Zorggroep eind 2020 beoordeeld (en recentelijk herbevestigd) met een A: Vooruitzicht stabiel. Dat gaf Alrijne de mogelijkheid om op de kapitaalmarkt financiering aan te trekken tegen gunstige voorwaarden. Dat heeft nu geresulteerd in leningen bij de Europese Investeringsbank (EIB) (50 miljoen), ABN Amro (31 miljoen), Rabobank (31 miljoen) en voor 40 miljoen aan leningen die zijn gegarandeerd via het Waarborgfonds voor de Zorgsector (WfZ).

Benieuwd naar de reacties van verschillende stakeholders op dit nieuws?

> Lees meer

Terug naar boven