De kinderwebsite kids.alrijne.nl was na 8 jaar toe aan vernieuwing. Daarom is de website in een nieuw jasje gestoken! De nieuwe website heeft veel meer afbeeldingen en is ook op tablet en mobiel beter toegankelijk. Ook heeft mascotte Rein twee nieuwe vrienden, Saar en Noah. Kinderen uit het ziekenhuis en volgers van onze socialmediakanalen hebben deze namen verzonnen.

‘Een bezoek aan het ziekenhuis kan voor kinderen best spannend zijn. Kinderen weten vaak niet wat het bezoek of de behandeling betekent. Ook ouders weten vaak niet alle antwoorden. Een goede voorbereiding is hier heel belangrijk bij. Met onze vernieuwde website kids.alrijne.nl proberen we de drempel naar het ziekenhuis te verlagen. Op de website geven we uitleg over het ziekenhuisbezoek. Door deze voorbereiding wordt het bezoek of onderzoek vaak makkelijker ervaren.’ Hester Havers, kinderarts

Winnen

Benieuwd geworden? Neem een kijkje en doe mee met de online speurtocht! Wie weet win jij wel een 'Gorgels-pakket' van Jochem Myjer.

  1. Op de website kan je kleurplaten vinden. Welke zou jij willen inkleuren?
  2. De dokter gebruikt soms best moeilijke woorden. Om je hier een beetje bij te helpen, staat op de website wat deze woorden betekenen. Wat betekent ‘quarantaine’?
  3. Hoeveel doktersassistenten werken er op de polikliniek?
  4. Wat moet je meenemen als je een nachtje in het ziekenhuis blijft slapen?
  5. Wat krijg je op één van je ogen als je een lui oog hebt?

Heb je alle antwoorden kunnen vinden? Stuur deze dan uiterlijk 7 april in via een DM naar Alrijne via Facebook of Instagram. Van alle inzendingen kiezen we 2 winnaars die een ‘Gorgels-pakket’ van onze ambassadeur Jochem Myjer winnen.

Sponsors

De vernieuwde kinderwebsite van Alrijne Ziekenhuis is mogelijk gemaakt door het Wijnaendts Francken/Boekee Steunfonds. Refresh Media is het creatieve brein achter het concept en de technische ontwikkeling van de website.

Terug naar boven