Weijerman was dé autoriteit op het gebied van down. Hij heeft veel betekend voor kinderen met het syndroom van Down. Zo heeft hij belangrijke ontdekkingen gedaan in het voorkomen van coeliakie bij kinderen met downsyndroom en onderzoek naar luchtwegklachten en hartklachten bij downkinderen. Als voorzitter van de werkgroep heeft hij zijn kennis ook omgezet naar de praktijk door het maken van landelijke behandelrichtlijnen.
Wij zijn dr. Weijerman heel dankbaar voor zijn inspanningen. Maar bovenal willen ‘zijn kinderen’, ouders en collega’s hem hartelijk bedanken met dit filmpje.
Downcentrum blijft vertrouwd
Deze kennis laten we uiteraard niet verloren gaan. Kinderarts Eveline Schell-Feith is al geruime tijd ingewerkt als nieuwe downdokter en werkt inmiddels ook mee aan landelijke richtlijnen voor de behandeling van het downsyndroom. Schell-Feith is gespecialiseerd in erfelijke aangeboren afwijkingen en nierproblematiek. Het Downcentrum blijft op eenzelfde manier doordraaien, zodat kinderen van binnen en buiten de regio net als altijd de expertisezorg krijgen vanuit verschillende specialismen op één dagdeel.
De kinderen brengen jaarlijks een bezoek aan de Downpoli. Op dit moment zien zij een team van allerlei specialisten en tussendoor zijn er Cliniclowns om de kinderen op hun gemak te stellen. Het team blijft zich steeds verder ontwikkelen in de zorg voor kinderen met het syndroom van down. Zo wordt nu de kennis van de kinderarts, orthopedagoog, fysiotherapeut, logopedist, KNO-arts, oogarts, gespecialiseerd tandarts en bij de 18+ poli ook de arts voor verstandelijke gehandicapten ingezet. Dokter Eveline Schell-Feith bundelt dit als casemanager vervolgens tot één integraal advies.
Michel gaat genieten van zijn pensioen en is blij dat hij het Downcentrum in goede handen achterlaat. Hij zegt hier zelf over: “Ik vind het moeilijk om mijn levenswerk achter te laten. Maar ik heb heel veel vertrouwen in collega Eveline. Daarom denk ik nu, het komt wel goed, ik kan het loslaten.”