Het is een park met veel groen en wandelmogelijkheden. Ook de hellingbaan (de oude opgang naar het parkeerdek) krijgt een groene facelift: hier kan straks ook op gewandeld worden. Zowel voor patiënten van Alrijne én buurtbewoners is het vanaf het voorjaar van 2021 mogelijk om hier gebruik van te maken. De hellingbaan en het park worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Wijnaendts Francken/Boekee Steunfonds.

Patiënten kunnen genieten van een meer groene omgeving

De locatie van Alrijne in Leiden wordt vooral gebruikt voor poliklinische functies, dagbehandelingen en revalidatie. Hier is bij de inrichting nadrukkelijk rekening mee gehouden. Mensen die (vaak langere tijd) op de revalidatie-afdelingen van Alrijne Ziekenhuis verblijven, kunnen nu genieten van een meer groene omgeving. Bestuurder Ivo van der Klei: “Deze mensen ‘wonen‘ daar tijdelijk en daarom hebben we de entourage van de locatie verfraaid. Heel fijn dat we dit samen met de gemeente hebben kunnen realiseren.”

Groenontwerp laatste schakel in groene route Houtkwartier

Het groenontwerp voor het terrein rondom het ziekenhuis zorgt ook voor een verbinding met het omliggende groen van de Leidse Hout naar het Agnesplantsoen. Het ziekenhuisterrein langs de Dieperpoellaan vormt de laatste schakel in de groene route door het Houtkwartier. Het is ook het laatste project voor de verbetering van de woonomgeving die samenhangen met de bouwlocaties ROC en Agnes. Wethouder Fleur Spijker van de gemeente Leiden: “Geweldig dat naast de cliënten van het Alrijne, ook bewoners van de omliggende buurten kunnen genieten van deze mooie groene plek. Ik verheug me erop hier in het voorjaar terug te komen om het eindresultaat te zien van dit mooie project.”

De oorspronkelijke planning was om in maart 2020 klaar te zijn. Door diverse oorzaken is de oplevering vertraagd, maar nu is het park dan geopend. De ingebruikname van de hellingbaan is gepland voor voorjaar 2021.

Lees meer over de totstandkoming van de tuin bij Alrijne Leiden.

Terug naar boven