De huisartsenposten in Leiderdorp en Voorhout zijn ‘s nacht open en daarom is in deze plaatsen tijdens de nachtelijke uren een apotheekvoorziening beschikbaar. De huisartsenpost in het LUMC in Leiden sluit om 23.00
uur. Dienstapotheek de Nachtwacht volgt deze sluitingstijd.

Huisartsenpost Leiderdorp

De huisartsenpost in Leiderdorp is ’s nachts geopend en daarom kunt u ook 's nachts naar de apotheek. Komt u 's nachts vanuit de huisartsenpost in Alphen a/d Rijn terecht, betekent de wijziging dat u voortaan in Leiderdorp terecht kunt in plaats van bij dienstapotheek de Nachtwacht in Leiden.

Apotheekrobot

Buiten de openingstijden van Alrijne Apotheek in Leiderdorp, is bij de spoedpost in Leiderdorp een medicatiedispenser beschikbaar. Dit is een apotheekrobot met een beperkter assortiment die wordt bediend vanuit Dienstapotheek Bollenstreek. Mensen kunnen hier uitsluitend terecht als de arts het recept daar direct naartoe heeft gestuurd.

Intensieve samenwerking

Deze verbetering van de openingstijden is mogelijk geworden door intensieve regionale samenwerking van de Stichting Samenwerkende Dienstapotheken Rijnland, de Huisartsenpost Duinen Bollenstreek, de Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland, Alrijne Ziekenhuis en de zorgverzekeraars Zorg en Zekerheid en Zilveren Kruis. Daarnaast heeft de patiënten- en consumentenbelangenorganisatie Zorgbelang een belangrijke bijdrage geleverd.

Bekijk de openingstijden van de apotheken.

Terug naar boven