}

Het apotheekteam van apothekers, apothekersassistenten en apotheekmedewerkers zorgt ervoor dat u als patiënt de juiste farmaceutische zorg ontvangt. Apotheek van Alrijne bestaat uit een klinische apotheek, twee poliklinische apotheken en een dienstapotheek. Apotheek van Alrijne is een medisch ondersteunende afdeling die gevestigd is in Alrijne in Leiderdorp en Alrijne in Leiden.

Vanuit de klinische apotheek in Alrijne Leiden en Alrijne Leiderdorp krijgt u uw medicijnen als u in Alrijne bent opgenomen of voor (dag)behandeling of onderzoek in het ziekenhuis bent.

De poliklinische apotheek is voor iedereen toegankelijk. U kunt er als patiënt op doktersrecept medicijnen ophalen na een bezoek aan de (huis)arts, een polikliniekbezoek en bij ontslag uit het ziekenhuis. Daarnaast kunt u er verbandmateriaal, diabetesmateriaal en zelfzorgmiddelen kopen. De poliklinische apotheek Leiden is op werkdagen geopend van 8.00 tot 17.30 uur. De poliklinische apotheek Leiderdorp is zeven dagen per week, 24 uur geopend. 

In Alrijne in Alphen aan den Rijn is de Dag & Nacht apotheek gevestigd op de begane grond bij de hoofdingang. Deze apotheek is zeven dagen per week van 8.00-23.00 uur bereikbaar. De apotheek is geen onderdeel van Alrijne maar u kunt ook hier medicijnen afhalen die daar door de poliklinische apotheken van Alrijne in Leiden en Alrijne in Leiderdorp naar toe worden gebracht.

Onze apothekers zijn verantwoordelijk voor de bereiding, het veilig gebruik van medicijnen binnen en buiten Alrijne en de levering van de medicijnen. De apothekers werken hierbij nauw samen met artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners binnen Alrijne. Indien nodig stemmen we onze zorg af met uw eigen apotheek of huisarts.

 

Barkman HJ (Hannerieke) (1 Van 1)

H.J. (Hannerieke) Barkman

Ziekenhuisapotheker

Harry De Groot 110940 5564

H.J. (Harry) de Groot

Poliklinisch apotheker

D.C.W. Hiel (1 Van 1)

D. (Deline) Hiel

Ziekenhuis apotheker

Knoester,P

dr. P.D. (Pieter) Knoester

Ziekenhuis apotheker

J.R. (Rolf) Toornvliet

Ziekenhuis apotheker

Vermeer, D.F

D.F. (Dimitri) Vermeer

Poliklinisch apotheker

Zuring, K 1

C.H. (Karin) Zuring

Poliklinisch apotheker

Liang YT (Lisa) Vakgroep Klinische Farmacie

Y.T. (Lisa) Liang

Apotheker ICT

Profiel foto

M. (Marion) Rook

Ziekenhuisapotheker

Profiel foto

T. (Teuntje) van Es

Ziekenhuisapotheker

 • Apotheek.nl

  De website apotheek.nl is een initiatief van de beroepsvereniging van apothekers in Nederland (KNMP). U vindt er deskundige informatie van de apotheker over onderwerpen als medicijnen, klachten en ziektes, en artikelen over actuele thema’s uit de farmaceutische patiëntenzorg.

 • KNMP.nl

  KNMP betekent: Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie. Dit is de beroeps- en brancheorganisatie voor apothekers. De website KNMP.nl biedt onder andere informatie over farmacie en patiëntenzorg, aandoeningen en preventie, nieuws over maatschappelijke ontwikkelingen en zorg.

 • NVZA.nl

  De website van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) is deels op professionals en deels op patiënten gericht. U kunt er bijvoorbeeld vinden wat een apotheek in het ziekenhuis doet en wat patiënt- en medicatieveiligheid en uitwisseling van zorggegevens omvat.

 • Thuisarts.nl

  De website thuisarts.nl bevat betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid en is gemaakt door artsen.

Terug naar boven