Blog 19 mei 2017

De laatste tips voor komend weekend! Op naar de Leiden Marathon

Loop jij mee zaterdag of zondag? Spannend! Onze sportartsen Michael van der Werve en Maarten Verschure maken deel uit van het medische team van de marathon.
Heb je je niet goed voorbereid op jouw afstand? Oei, dan ben je nu te laat om daar nog iets aan te doen. 

Maar.. Deze lastminute-tips van sportarts Michael helpen je in ieder geval om jouw loop te vergemakkelijken:

Blog 4 mei 2017

Hittegolf voorspeld tijdens Leiden Marathon! 

Hoe zou jij je daar op voorbereiden? Een hittegolf zou natuurlijk wel een heel uitzonderlijk weerbericht zijn voor Nederland in de maand mei. Het zal maar gebeuren! Voor alsnog zijn de voorspellingen ‘normaal voor de tijd van het jaar’. Maar dat het erg nat kan zijn tijdens de Leiden Marathon hebben we de afgelopen jaren een aantal keer meegemaakt. Deze week meer over hoe jij tijdens het hardlopen om kan gaan met de weersomstandigheden. Ook hebben we tips voor blessures. 

Blog 24 april 2017

Eet jij genoeg koolhydraten?

Tijdens het lopen van lange afstanden, spreekt je lichaam twee energiebronnen aan: vetten en koolhydraten. De voorraad vet is bij iedereen overvloedig aanwezig, zelfs bij afgetrainde marathonlopers. De koolhydratenvoorraad kunnen we echter in belangrijke mate beïnvloeden. Daarom adviseer ik in de dagen voor de marathon veel koolhydraten te eten, met name direct na een training'.

Blog 14 april 2017

Rustige opbouw is belangrijk

Maarten Verschure, sportarts: ‘Bij hardlopen is een rustige opbouw en het laten wennen van het lichaam aan de belasting erg belangrijk. Ga je te snel trainen voor een bepaalde afstand, dan is een blessure snel opgelopen.

 

Leiden Marathon 2016

Leiden Marathon 2016

Terug naar boven