Inhoud cao-staking

Waarom wordt er actiegevoerd in Alrijne Ziekenhuis?

De onderhandelingen van de vakbonden met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) over een nieuwe cao Ziekenhuizen zijn vastgelopen. Vakbonden hebben ziekenhuismedewerkers opgeroepen om donderdag 16 maart het werk neer te leggen om een betere cao af te dwingen. Tientallen ziekenhuizen hebben hier gehoor aan gegeven. Ook een groep medewerkers van Alrijne Ziekenhuis neemt deel aan de landelijke stakingsdag.

Welke actie staat er gepland?

Op donderdag 16 maart van 00.00 tot 24.00 uur voeren een aantal afdelingen actie door middel van het draaien van aangepaste diensten. Sommige afdelingen werken door met kleine wijzigingen, andere afdelingen werken volgens een zondagsdienst. In het overzicht vind je welke afdelingen meedoen. Bevallingen, de zorg voor spoedpatiënten en oncologiepatiënten gaan altijd door.

Wat is een zondagsdienst?

Tijdens een zondagsdienst werken onze medewerkers alsof het een zondag is. Dat betekent helaas dat we een deel van de afspraken en operaties moeten verplaatsen naar een andere dag. De spoedzorg gaat altijd door. Patiënten die al zijn opgenomen kunnen gewoon blijven rekenen op de zorg die ze van ons gewend zijn. De bezoekuren blijven zoals normaal.

Welke verpleegafdelingen en poliklinieken draaien zondagsdiensten en welke niet?

U vindt hier een overzicht.

Bevallingen, de zorg voor spoedpatiënten en oncologiepatiënten gaan altijd door.

Kan ik in spoedgevallen wel in het ziekenhuis terecht?

Ja, de spoedzorg in ons ziekenhuis gaat door. Heeft u spoedeisende zorg nodig? Bel eerst de huisarts(enpost) voor een verwijzing. Dit geldt ook voor de eerste hart hulp en bevallingen.

Vragen over polikliniekafspraken en operaties

Zijn de poliklinieken op 16 maart open?

Een klein aantal poliklinieken is gesloten in verband met de staking (zie bovenstaand overzicht). Als uw afspraak niet door gaat, wordt u hierover gebeld.  De overige poliklinieken zijn open en zijn bereikbaar voor afspraken en telefonisch contact.

Hoe weet ik of mijn afspraak op 16 maart doorgaat?

Patiënten waarvan hun afspraak niet doorgaat, worden persoonlijk geïnformeerd.

Mijn afspraak is afgezegd. Wordt er automatisch een nieuwe afspraak gepland?

Alle patiënten die het betreft, zijn persoonlijk benaderd en met hen is zo mogelijk meteen een nieuwe afspraak ingepland.

Vragen over verpleegafdeling

Ik wil op 16 maart op bezoek bij een opgenomen familielid of kennis. Kan dat?

Ja, u bent net als anders van harte welkom tijdens de normale bezoektijden; tussen 16.00 – 20.00 uur.

Pers

Ik ben een journalist en heb een vraag over de staking.

U kunt uw vragen mailen naar communicatie@alrijne.nl of telefonisch contact opnemen met een woordvoerder via de receptie van Alrijne Ziekenhuis, telefoonnummer 071 582 8282.

Lees het nieuwsbericht >

Terug naar boven