Tijdens de cao-staking voeren een aantal afdelingen van Alrijne Ziekenhuis actie. Sommige afdelingen hebben kleine wijzigingen in hun werkzaamheden, andere afdelingen werken volgens een zondagsdienst.

Spoedpatiënten, verloskunde en oncologie

De Spoedeisende Hulp en Eerste Hart Hulp blijven deze dag open. Spoedpatiënten worden dus altijd geholpen. Ook zorg voor bevallingen gaat deze dag gewoon door. Daarnaast gaan alle afspraken van oncologische patiënten gewoon door.

Poliklinieken

Er zijn 3 poliklinieken die deelnemen aan de actiedag.

  • Op de polikliniek Endoscopie gaan niet alle afspraken door op 16 maart. De afdeling is telefonisch bereikbaar voor huisartsen en patiënten.
  • Op de polikliniek Longziekten gaan niet alle afspraken door op 16 maart. Deze polikliniek is telefonisch alleen bereikbaar voor spoed en huisartsen.
  • Op de polikliniek Cardiologie gaan de meeste afspraken wel door, alleen worden er geen onderzoeken gedaan. Deze polikliniek is telefonisch alleen bereikbaar voor spoed en huisartsen.

Alle andere poliklinieken doen niet mee aan actiedag en uw afspraak gaat dus gewoon door.

Gaat uw afspraak donderdag 16 maart niet door? Dan nemen we voor donderdag contact met u op. Heeft u niets van ons gehoord? Dan gaat uw afspraak gewoon door.

Verpleegafdelingen

Een groot gedeelte van de verpleegafdelingen draait een zondagsdienst. De zorg voor al opgenomen patiënten op de verpleegafdelingen gaat uiteraard door. Bezoek is welkom tijdens de normale bezoektijden tussen 16.00 – 20.00 uur.

Operaties

Niet alle geplande operaties voor donderdag 16 maart gaan door. Patiënten die deze dag een operatie zouden ondergaan worden persoonlijk geïnformeerd. Operaties die wel door gaan zijn: spoedoperaties, oncologische operaties en geplande en ongeplande keizersneden.

Patiëntveiligheid

De raad van bestuur van Alrijne respecteert het recht om actie te voeren. Voorop staat voor ons dat de patiëntveiligheid niet in gevaar komt en dat patiënten zo min mogelijk overlast ervaren. We hebben vertrouwen dat we daar samen in goed overleg met het actiecomité uitkomen.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat deze situatie vragen bij u kan oproepen. We hebben een aantal vragen en antwoorden op een rij gezet.

Staat uw vraag en antwoord hier niet bij? Neem dan contact op met de afdeling of polikliniek waar u onder behandeling bent. Contactgegevens vindt u op onze website per afdeling.

Terug naar boven