Onze medewerkers roepen u op voor een afspraak zodra de verwijsbrief van uw huisarts is ontvangen.
Dat kan online, via MijnAlrijne:
- Klik op Dossier
- Klik op Medicijnen
- Indien mogelijk kunt u medicijnen herhalen. U ziet dan een paarse button ‘Herhaalrecept aanvragen’ achter het medicijn. Kunt u de button niet aanklikken? Dan is het niet mogelijk om uw herhaalrecept online aan te vragen.
U kunt bellen naar de polikliniek Interne geneeskunde. De assistente vraagt uw klachten uit en overlegt met uw behandelend arts.
Ja, maar de voorkeur gaat uit naar een laboratorium van Atal Medial.
Mocht u toch naar een ander laboratorium gaan, vraag dan of het laboratorium de uitslag naar de aanvragend arts stuurt. Een laboratorium van Atal Medial stuurt uw uitslagen automatisch naar uw medisch dossier. Via instanties als SCAL of huisartsenlab duurt het langer voordat wij de uitslag weten.
MRSA komt met name voor in buitenlandse ziekenhuizen en in Nederland bij vee (varkens, kalveren en mestkuikens). Als u opgenomen bent geweest in een buitenlands ziekenhuis of als u werkt met levend vee heeft u dus meer risico om met MRSA te worden besmet. Vaak komen we er niet meer achter waar iemand de MRSA heeft opgelopen. Gelukkig heeft dit geen invloed op de behandeling.
MRSA wordt vooral overgedragen via direct intensief lichaamscontact en/of via de handen. Het kan soms ook worden overgedragen door huidschilfers die nog in ruimtes aanwezig zijn of bijvoorbeeld via beddengoed.
Ja, u mag gewoon bezoek ontvangen. Het is wel verstandig om aan uw bezoek te vragen bij het weggaan de handen te wassen. Wees voorzichtig bij mensen die ernstig ziek zijn, wonden of huidafwijkingen hebben (zoals psoriasis of eczeem), of kort geleden geopereerd zijn. Zij hebben meer kans om de MRSA-bacterie op te lopen en er een infectie van te krijgen. Overleg daarom met uw arts als u iemand die ziek is wilt bezoeken of thuis wilt ontvangen.
Nee, zwangeren hebben niet meer risico om met MRSA te worden besmet en het heeft geen risico voor het ongeboren kind. Het is wel belangrijk om MRSA vrij te zijn in het laatste gedeelte van de zwangerschap zodat het kind tijdens de bevalling niet kan worden besmet.Overleg hierover met de verloskundige.
Ja, ook als er behandeld wordt met antibiotica zijn deze maatregelen heel belangrijk, want het vergroot de kans om de MRSA-bacterie kwijt te raken.
De droge huid is tijdelijk en zal na behandeling weer herstellen. U hoeft hier niets aan te doen. Maar als u uitslag krijgt kan dit betekenen dat u overgevoelig bent voor de chloorhexidine zeep. Neem dan contact op met uw arts.
U mag gewoon naar uw werk, u hoeft het daar niet te melden. Als u werkt in de zorg (ziekenhuizen, verpleeghuizen en dergelijke) gelden andere regels. Neem dan contact op met uw bedrijfsarts. Als uw partner in de zorg werkt, geldt hetzelfde.
Ja, uw kind mag gewoon naar school, u hoeft het daar niet te melden. Als er echter een infectie is, zoals MRSA-krentenbaard, moet deze eerst 24 uur met antibiotica behandeld worden.
Ja, u mag naar de tandarts, Het is wel goed om uw tandarts van te voren te informeren, zodat hij/zij de schoonmaak van de kamer en apparatuur kan organiseren. Hetzelfde geldt voor alle overige zorgverleners en instellingen die u eventueel ook bezoekt tijdens de periode waarin u nog behandeld wordt vanwege MRSA.