Na een korte inleiding van Marjolein Eysink Smeets over de vakgroep Neurologie zijn de volgende twee presentaties gegeven:

  • Migraine: tips en tricks voor de behandeling aan de hand van casuïstiek en korte introductie van de behandeling met de nieuwe monoklonale antilichamen. Door Marjolein Eysink Smeets, neuroloog.
  • Neurologische complicaties van lachgasgebruik: aan de hand van casuïstiek zal deze nieuwe patiëntengroep de revue passeren, met aandacht voor verwijsindicaties en behandeling. Door Sophie Ponten, neuroloog.

Marjolein vertelde over de behandelmogelijkheden van migraine. De nieuwste mogelijkheden zorgden voor vragen vanuit de deelnemers. Marjolein beantwoordde de vragen en uit de opmerkingen in de chat konden we zien dat haar antwoorden voldoende duidelijkheid verschaften. De boodschap uit de presentatie van Sophie was heel duidelijk: lachgasgebruik is uitermate schadelijk voor het zenuwstelsel door deactivering van vitamine B12. De twee hoofdpunten van de behandeling zijn: stoppen met lachgasgebruik en vitamine B12 suppletie. Tijdens het webinar werd de kennis van de huisartsen over de beide onderwerpen een aantal keren getest via Mentimeter (programma om digitaal te stemmen). De antwoorden op de vragen werden door Marjolein en Sophie besproken.

Aan het eind van het webinar werd aan de deelnemers gevraagd om aan te geven wat zij van de avond vonden. Er waren veel positieve reacties. Dit leverde de volgende woordwolk op.

In de bijlagen treft u aan:

Wilt u het webinar terugzien? Kijk dan via deze link.

 

Terug naar boven