}

Wanneer één of meerdere belangrijke lichaamsfuncties zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen, zoals de ademhaling of de bloedsomloop, wordt een patiënt opgenomen op de IC. Op de afdeling staat apparatuur die de organen ondersteunt, bijvoorbeeld bij de ademhaling en de bloedsomloop. Ook kan een machine een orgaanfunctie tijdelijk overnemen. Het behandelteam van de IC in Alrijne is speciaal opgeleid voor het behandelen van Intensive Care patiënten. Een opname op de IC kan voor alle betrokkenen een ingrijpende gebeurtenis zijn. Wij zijn u graag tot steun en zijn er voor al uw vragen. Ook na een verblijf op de IC hebben we aandacht voor uw familielid of naaste.

Patiëntenvereniging IC Connect

IC Connect is de patiëntenvereniging voor (voormalig) IC-patiënten en hun naasten. Hier vindt u veel informatie en video's over (vóór, tijdens en na) de IC-opname. Kijk op de website om te zien wat IC Connect voor u kan betekenen.

Stichting FCIC

Patiënten, IC-professionals en wetenschappers bundelen krachten in stichting FCIC (Family and patient Centered Intensive Care) om samen de impact van een IC-opname te beperken. Kijk op de website wat de Stichting FCIC voor u kan betekenen.


IC verpleegkundigen (in opleiding) gezocht

Bekijk de vacature IC verpleegkundige in opleiding

Het behandelteam op de intensive care bestaat uit vele disciplines, namelijk artsen, verpleegkundigen maar ook fysiotherapeuten, diëtisten, ergotherapeuten en logopedisten. Allen zijn gespecialiseerd in het behandelen en verzorgen van intensive care patiënten of zijn daarvoor in opleiding.

Profiel foto

V. (Vincent) Baartmans

Anesthesioloog-intensivist

dr. M.J. (Mirrin) Dorresteijn

Internist-intensivist

Driel EM Van (Erik) (1 Van 1)

drs. E.M. (Erik) van Driel

Internist-intensivist

drs. M.R. (Martijn) Groenendijk

Longarts-intensivist

Hoogeveen,M

drs. M. (Mascha) Hoogeveen

Internist-intensivist

Jansen ACM

dr. A.C.M. (Angelique) Jansen

Internist-intensivist

Wilschut ED (Dorien) (1 Van 1)

E.D. (Dorien) Wilschut

Intensivist

Terug naar boven