Het Moeder- en Kindcentrum bestaat uit een aantal afdelingen: de Kind en Jeugdafdeling, kraamsuites, afdeling verloskunde, afdeling neonatologie en de poliklinieken Verloskunde en Kind en Jeugd. De zorg van het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne is gezinsgericht in een kleinschalige en huiselijke omgeving. Ook wel Family Centered Care genoemd.
Polikliniek Kind en Jeugd
Alle kinderen met een zorgvraag zijn welkom. De kinderartsen hebben naast algemene kindergeneeskunde een eigen aandachtsgebied of specialisme. Voor een groot aantal aandoeningen hebben wij specialistische spreekuren, waarbij uw kind deskundige zorg en extra aandacht krijgt. Er zijn aparte spreekuren voor: astma, diabetes, MRSA, prematuren, plas- en poepproblemen, ontwikkelingsproblemen en het syndroom van Down.
Verpleegafdeling Kind en Jeugd
Als kinderen opgenomen worden is dat meestal in Alrijne in Leiderdorp. Sommige kinderen komen voor een dagopname of een onderzoek, andere kinderen liggen een aantal dagen op de afdeling. Pasgeboren baby’s liggen op onze afdeling neonatologie.
Het verwijderen van keelamandelen of het plaatsen van buisjes in de oren gebeurt in Leiderdorp en in Leiden.
Kinderwebsite
Op onze kinderwebsite kids.alrijne.nl kunnen kinderen, per leeftijdscategorie, een kijkje nemen op de polikliniek en de afdeling Kind en Jeugd. Ook is er een aparte pagina voor ouders en verzorgers. Hier kunt u zien wie er werken en wat er allemaal gebeurt.
MijnAlrijne
Via MijnAlrijne kunt u:
- het medisch dossier van uw kind (tot 16 jaar) inzien
- uitslagen bekijken
- vragenlijsten invullen
- afspraken inzien
- herhaalrecepten aanvragen
U kunt dit in het ziekenhuis regelen bij de patiëntenadministratie. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind is hier een machtiging voor nodig. Als uw kind ouder dan 16 jaar is, kunt u het medisch dossier niet meer inzien. Lees hier hoe u dat moet doen.
Jochem Myjer ambassadeur van Moeder- en Kindcentrum
De Leidse komiek Jochem Myjer is ambassadeur van het nieuwe Moeder- en Kindcentrum van Alrijne.
Meer informatie
Geeft het problemen als mijn kind geen legitimatiebewijs heeft wanneer het naar het ziekenhuis komt?
Ja. De legitimatieplicht in de zorg geldt voor iedereen en start bij de geboorte. Heeft uw kind geen legitimatiebewijs dan stellen wij de afspraak uit, totdat uw kind een geldig eigen document heeft. Of u betaalt het consult vooraf.
Zie alle vragen van KindergeneeskundeU kunt aan de behandelend arts van uw kind vragen om voldoende medicatie aan te vragen zodat u ruim voldoende heeft tot de volgende afspraak. Indien u toch te weinig medicatie heeft, kunt u het beste terecht bij uw eigen huisarts.
Eventueel kunt u ook terecht bij de doktersassistenten van de polikliniek Kind en Jeugd. Zij kunnen dan in overleg met de kinderarts een recept naar u of uw apotheek sturen. Uw recept wordt dan binnen 5 werkdagen doorgestuurd naar uw apotheek. De polikliniek Kind en Jeugd is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 16.30 uur.
- Alrijne Ziekenhuis Leiden: 071 517 8259
- Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp: 071 582 8052
Houd de volgende gegevens bij de hand als u telefonisch een (herhaal)recept aanvraagt:
- Naam en geboortedatum van uw kind
- Naam van de behandelende kinderarts
- Naam en de sterkte van het medicament en hoe vaak uw kind dit gebruikt
- Naam van uw apotheek
Ja, de huisarts verstuurt uw verwijsbrief digitaal naar ons en u krijgt een ZD-nummer om de afspraak mee te maken. In sommige gevallen krijgt u een verwijsbrief mee van de jeugdarts.
Zie alle vragen van KindergeneeskundeNee, u kunt rechtstreeks naar de poli toe lopen. Een legitimatiebewijs en verzekeringspas is voldoende.
Zie alle vragen van KindergeneeskundeJa, u moet parkeerkosten betalen. U kunt met uw zorgverzekering contact opnemen of zij u hier een tegemoetkoming in geven.
Zie alle vragen van KindergeneeskundeHeeft u niet gevonden wat u zocht?