Snellere genezing wond door unieke samenwerking in de regio

Chronische wonden sneller herkennen, een snellere genezing en de regie bij de huisartsen. Dat is het doel van de samenwerking tussen Alrijne Ziekenhuis, huisartsenpraktijken, thuiszorgorganisaties en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Er zijn meerdere projecten gestart om de communicatie te optimaliseren en daardoor de behandeling te versnellen:

  • Fysieke triage bij huisartspraktijken: Wondarts kijkt als het nodig is mee met patiĆ«nten in de huisartspraktijk.
  • Telefonisch consult: De huisarts kan via internet, veilig een consult aanvragen bij het Wondcentrum. De huisarts krijgt binnen 24 uur advies over de wondbehandeling of een advies om de patiĆ«nt te verwijzen naar het ziekenhuis.
  • WondApp: Snelle en veilige communicatie via een app op de telefoon of iPad tussen de thuiszorg en het Wondcentrum als een wond niet goed geneest.

Muziek als medicijn

Sinds 2020 bieden wij op locatie Leiderdorp tijdens de wondbehandeling muziek aan. Meerdere onderzoeken hebben beschreven dat muziek pijnstillend en angst verlagend kan werken. Het is mogelijk om uw eigen smaak qua muziek te beluisteren, zodat de behandeling als prettiger ervaren kan worden.

Voetenspreekuur voor dak- en thuislozen

Twee keer per jaar wordt een voetenspreekuur georganiseerd voor dak- en thuislozen in Leiden en eerder ook in Den Haag. Tijdens dit spreekuur kunnen dak- en thuislozen hun voeten laten controleren en zo nodig bij klachten een behandeling ondergaan. De voeten worden beoordeeld door het team van verschillende voetspecialisten zoals een pedicure, orthopedisch schoenmaker, wondarts en orthopedisch chirurg. Wanneer het nodig is, worden er schoenen en sokken uitgedeeld.

Terug naar Wondcentrum
Terug naar Wondcentrum
Terug naar boven