Wanneer één of meerdere belangrijke lichaamsfuncties zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen, zoals de ademhaling of de bloedsomloop, wordt een patiënt opgenomen op de IC. Op de afdeling staat apparatuur die de organen ondersteunt, bijvoorbeeld bij de ademhaling en de bloedsomloop. Ook kan een machine een orgaanfunctie tijdelijk overnemen. Het behandelteam van de IC in Alrijne is speciaal opgeleid voor het behandelen van Intensive Care patiënten. Een opname op de IC kan voor alle betrokkenen een ingrijpende gebeurtenis zijn. Wij zijn u graag tot steun en zijn er voor al uw vragen. Ook na een verblijf op de IC hebben we aandacht voor uw familielid of naaste.
IC verpleegkundigen gezochtAlrijne is op zoek naar Intensive Care verpleegkundigen. |
Intensive Care Leiderdorp
Telefoon: |
071 582 8090 |
---|---|
Routenummer: |
205 |
Bewaking
IC-dagboek
Geestelijke zorg
Mobiel bellen en internet
Vrijheidsbeperkende maatregelen
Meer informatie: folders Acute verwardheid en Vrijheidsbeperkende maatregelen.
Wij informeren u zo veel mogelijk over de toestand van uw naaste. Alleen aan deze contactpersonen geven we informatie. Als de toestand van uw naaste ernstig verandert, nemen wij met één van hen contact op.
Wij houden zo veel mogelijk rekening met de privacy van de patiënt. Daarom geven wij alleen informatie over de patiënt aan zijn of haar contactpersonen. De contactpersonen houden op hun beurt andere familieleden en relaties op de hoogte. Eén contactpersoon kan ons dag en nacht bellen voor informatie.
Wanneer een patiënt langdurig op onze afdeling wordt behandeld, vindt op geregelde tijden (in principe één keer per week) een gesprek met de arts plaats. Het is het streven dat altijd dezelfde arts, de eerstverantwoordelijke intensivist, dit gesprek voert. De coördinatie van verpleegkundige zorg bij patiënten die langer op onze afdeling liggen, wordt verzorgd door de eerstverantwoordelijke Verpleegkundige. Deze is, waar mogelijk, ook bij gesprekken met de arts aanwezig.
Aangepaste bezoekregeling
Om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te maken voor patiënten, bezoekers en medewerkers is er een aangepaste bezoekregeling.
Familiekamer
Geen bloemen en planten
Parkeren
De intensivist bepaalt wanneer de patiënt van de IC afdeling overgeplaatst mag worden naar een verpleegafdeling. De overplaatsing gebeurt meestal aan het eind van de ochtend of in het begin van de middag. De verpleegkundige geeft dit door aan de eerste contactpersoon. Het kan gebeuren dat de overplaatsing op een ander tijdstip plaatsvindt dan gepland als de situatie of activiteiten op de IC dat noodzakelijk maken.
Het team op de Intensive Care is groot en bestaat uit vele specialismen, zoals artsen, verpleegkundigen maar ook fysiotherapeuten, diëtisten, ergotherapeuten en logopedisten. Allen zijn gespecialiseerd in het behandelen en verzorgen van Intensive Care patiënten of zijn daarvoor in opleiding.

drs. L.M. (Linda) van den Berg
Internist- intensivist

drs. I. (Ingrid) van Dijk
Anesthesioloog-intensivist
dr. M.J. (Mirrin) Dorresteijn
Internist-intensivist

drs. E.M. (Erik) van Driel
Internist-intensivist
drs. M.R. (Martijn) Groenendijk
Internist- intensivist

drs. M. (Mascha) Hoogeveen
Internist-intensivist

dr. A.C.M. (Angelique) Jansen
Internist-intensivist

drs. H.M. (Hendrikje) Melief
Internist-intensivist
- Acute verwardheid, delier
- Afdeling Intensive Care (IC)
- Beademing
- Beademing op de intensive care
- Beademing in buikligging op de intensive care
- Behandelbeperking
- Herstel na een opname op de IC
- Onderzoek op overledene
- Nierfunctievervangende therapie
- Doorliggen, voorkomen van
- Wilsonbekwaamheid
- Zuurstoftherapie (Optifow) en non-invasieve beademing
- Intensive Care Dagboekje
-
www.fcic.nl
De Stichting FCIC zet zich in om de impact van een opname op de Intensive Care zoveel mogelijk te beperken voor de patiënt en familie. Professionals, ervaringsdeskundigen en onderzoekers delen kennis en ervaring, waarbij het perspectief van de patiënt en hun naasten de leidraad is.