Hoe kan ik mijn dossier inzien?

Via de pagina Dossier in MijnAlrijne heeft u toegang tot delen van uw persoonlijke dossier. Hier vindt u medische gegevens, uitslagen, rapporten en brieven.

Tot wanneer kan ik de gegevens in mijn dossier terug zien?

Sinds 25 november 2016 werkt Alrijne met het elektronisch patiƫntendossier. Alle gegevens van voor deze datum zijn beschikbaar maar kunnen vanwege technische redenen slechts deels getoond worden in MijnAlrijne. De zorgverlener beschikt over uw volledige dossier.

Hoe kan ik mijn volledige dossier inzien?

Dit kunt u opvragen via onze website.

Hoe lang duurt het voordat behandelverslagen in MijnAlrijne staan?

U vindt uw behandelverslag niet direct na uw afspraak in MijnAlrijne. Behandelverslagen worden elke dag om middernacht gepubliceerd.

Ik heb een vraag over de gegevens in mijn dossier. Aan wie kan ik deze stellen?

Tijdens uw eerst volgende afspraak kunt u uw vraag stellen aan uw arts.

Voor kinderen en jeugd

Vanaf welke leeftijd heb ik toegang tot MijnAlrijne?

Vanaf 12 jaar heb jij toegang tot MijnAlrijne. Je hoeft dit niet te gebruiken als je dit niet wilt. Als je MijnAlrijne wel wilt bekijken, weet dan dat de informatie op MijnAlrijne misschien lastig te begrijpen kan zijn. Artsen die informatie in jouw digitale omgeving zetten, gebruiken dan vaak medische taal. Als je iets niet begrijpt, dan kun je daar altijd naar vragen als je weer bij ons op bezoek komt.

Ben jij tussen de 12 jaar en 16 jaar?

Dan mag je jouw ouder (of voogd) ook in MijnAlrijne mee laten kijken als je dat prettig vindt. Daar moet jij eerst toestemming voor geven, dat heet machtigen. Samen met je ouder teken je dan een machtigingsformulier. Wij leggen dat vast in onze systemen. Vanaf dat moment kan degene die jij gemachtigd hebt ook meekijken in jouw MijnAlrijne. Zie de pagina 'Kinderen van 12 tot 16 jaar' voor meer informatie. 

Ben je 16 jaar of ouder?

Dan heb jij alleen nog toegang. Dat staat zo in de wet. De machtiging van je ouder om mee te kijken stopt automatisch.

Terug naar MijnAlrijne
Terug naar MijnAlrijne
Terug naar boven