Waar vind ik mijn uitslagen?

 1. Klik op Dossier
 2. Onder het kopje Uitslagen vindt u diverse soorten uitslagen: Lab, Microbiologie, Pathologie en Radiologie en Nucleaire Geneeskunde.

  Hier kunnen ook uitslagen bij staan die uw zorgverlener nog niet met u heeft besproken. Dit kan moeilijk voor u zijn. U kiest zelf of u de uitslagen vóór de afspraak met uw zorgverlener bekijkt of dat u wacht tot de zorgverlener de uitslagen aan u vertelt.

Wilt u de uitslag bekijken voor uw afspraak met de arts?

Wij raden aan om een geschikt moment te kiezen om de uitslag in te zien. Soms is het fijn dat er iemand bij u aanwezig is. Ook kunt u ervoor kiezen om niet direct de uitslag in te zien, maar bijvoorbeeld een dag voor uw vervolgafspraak.

Heeft u vragen over een uitslag?

Deze vragen kunt u stellen aan de zorgverleners van de desbetreffende afdeling. Wellicht kunt u uw medische vraag stellen tijdens uw volgende afspraak in het ziekenhuis. Kunt u hier niet mee wachten, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de desbetreffende afdeling. De telefoonnummers vindt u op onze website. Door de werkzaamheden van artsen kunnen zij patiënten niet altijd direct te woord staan.

Kan ik altijd mijn bloeduitslagen inzien?

Wanneer uw bloeduitslagen zijn aangevraagd door een specialist binnen het ziekenhuis kunt u de resultaten vinden op MijnAlrijne. Wanneer het bloedprikken is aangevraagd door de huisarts kunt u de resultaten niet inzien via MijnAlrijne, ook wanneer u wel bloed heeft laten prikken in het ziekenhuis. De uitslag zal dan alleen naar de huisarts verstuurd worden. Wanneer u zelf de resultaten wilt inzien kunt u dit regelen via de huisarts.

Goed om te weten
Om de uitslag te kunnen begrijpen, is het belangrijk dat uw zorgverlener u heeft verteld waarom het onderzoek nodig is en welke uitslagen u kunt verwachten.

 • Het is bij spannende uitslagen belangrijk dat u weet wanneer uw zorgverlener deze met u bespreekt.
 • Een uitslag zegt niet alles. Een arts gebruikt vaak meer informatie om uw klachten te beoordelen.
 • Als uitslagen afwijkend zijn, betekent dit niet altijd dat dit slecht is. Uw arts kan hier meer over vertellen. 
 • Moet u met spoed behandeld worden? Dan neemt uw zorgverlener altijd direct contact op.

Twijfelt u of u uw uitslag wilt inzien? Lees dan ook de informatie op onze website.

Welke soorten uitslagen kan ik inzien?

 • Laboratorium (lab): In dit laboratorium meten en beoordelen laboratoriumspecialisten de hoeveelheden stoffen die in bloed, urine en andere lichaamsvochten aanwezig zijn.
 • Medische Microbiologie: Bij het microbiologisch onderzoek wordt onderzoek gedaan naar micro-organismen (bijvoorbeeld bacteriën, schimmels, virussen) die bij de mens infecties kunnen veroorzaken.
 • Pathologie: Op de afdeling Pathologie van Alrijne worden diagnoses gesteld door weefsels en cellen te onderzoeken. Het materiaal verkrijgen we bijvoorbeeld bij een operatie, een scopie (kijkoperatie) of een punctie.
 • Radiologie en Nucleaire Geneeskunde: Bent u voor een onderzoek op de afdeling Radiologie geweest? Dan vindt u hier uw uitslagen. Bij Radiologie kunt u denken aan röntgenfoto's, botdichtheidsmetingen, MRI-scans en echografie. Bij de afdeling Nucleaire Geneeskunde kunt u denken aan PET-CT's en scintigrafieën. De uitslagen van deze afdeling zijn negen dagen nadat het verslag is gemaakt beschikbaar.
Terug naar MijnAlrijne
Terug naar MijnAlrijne
Terug naar boven