Wat is een PGO?

Een Persoonlijke Gezondheids-Omgeving (PGO) is een app of website waarmee de patiënt gegevens over zijn gezondheid van verschillende zorgverleners op één plek kan verzamelen. Patiënten kunnen het als hulpmiddel gebruiken bij de voorbereiding op gesprekken met hun zorgverleners, om zo meer grip te krijgen op hun gezondheid. Vaak kunnen ook zelfmetingen als bloeddruk, gewicht of activiteiten worden bijgehouden. Wil je meer weten over PGO’s? Ga dan naar Alles over persoonlijke gezondheidsomgevingen - PGO.nl.

Wat is het verschil tussen een PGO en MijnAlrijne?

Alrijne ondersteunt ook het gebruik van PGO’s, náást het patiëntenportaal MijnAlrijne. Het MijnAlrijne-portaal gaat enkel over de ziekenhuisgegevens en activiteiten van Alrijne, waarbij een PGO gekoppeld is aan (steeds meer) verschillende zorgaanbieders, waardoor een meer volledig beeld in één omgeving ontstaat. Met een PGO verzamel je dus al je gezondheidsgegevens van verschillende zorgaanbieders op één plek. Denk hierbij aan gegevens van de huisarts, revalidatiecentrum en/of GGZ-instelling. PGO’s zijn nu nog in ontwikkeling, maar er zijn landelijke programma’s die deze ontwikkelingen versnellen, Alrijne doet daar ook aan mee.

Welk PGO kan ik gebruiken?

Er zijn meerdere PGO’s beschikbaar in Nederland. Deze zijn vrij te kiezen en voor burgers gratis te gebruiken. Er zijn meer algemene PGO’s, maar ook PGO’s die meer gericht zijn op een bepaalde aandoening of doelgroep. Wil je weten welk PGO het beste bij jou past? Ga dan naar de digitale zorggids op https://www.digitalezorggids.nl/kies-je-pgo/, waar je PGO’s kunt vergelijken en degene die het best bij jou past, kunt kiezen.

Terug naar MijnAlrijne
Terug naar MijnAlrijne
Terug naar boven