De PVVN (Patiënten Vereniging voor Neurostimulatie) zet zich in voor haar leden en geïnteresseerden door onder andere landelijk en regionaal bijeenkomsten te organiseren lotgenotencontact te onderhouden, een blad uit te geven en aanwezig te zijn op publieks- en vakbeurzen.
 Uiteraard kunt u ook met al uw vragen bij hen terecht.

In de medische serie ‘Zij houden Nederland in leven’ (ZHNL) op NPO 1, volgt de EO 24 uur lang met verschillende cameraploegen overal in ons land patiënten en hun zorgverleners bij de meest spraakmakende, innovatieve en levensreddende operaties of behandelingen. In de laatste aflevering volgt het programma een patiënte van Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. Zij wordt behandeld voor hevige pijnklachten in haar rug en haar been wat haar dagelijkse functioneren ernstig belemmert. Als één van de laatste opties ondergaat de patiënte in Alrijne Ziekenhuis een neuromodulatietraject.

Benieuwd wat de behandeling neuromodulatie inhoudt en wat u tijdens het traject kunt verwachten? Wij hebben een voorlichtingsfilm over deze behandeling in het Alrijne Pijnbehandelcentrum.

Recent gelanceerde website door minister Bruins (minister van medische zorg) waarop u alle informatie kunt vinden over verantwoord en veilig omgaan met opioïde pijnstillers.

De pijntoolkit biedt handige tips voor het omgaan met chronische pijn. Je krijgt uitleg, video en plaatjes in makkelijke e-mails.

​Retrain pain biedt gratis (korte), wetenschappelijk onderbouwde en online cursussen aan in meerdere talen. De cursussen geven uitleg over manieren om symptomen te verminderen, maar geven ook handvatten om met pijnklachten om te gaan.

​Dit is een website van meerdere samenwerkende pijnorganisaties en patiëntverenigingen. Zij hebben als doel verbetering van de pijnzorg in Nederland vanuit het perspectief van de klant. De website biedt onder meer een face-to-face en online cursus ''Sterk met pijn'', voor pijnpatiënten en hun partners.

Terug naar Pijnbehandelcentrum
Terug naar Pijnbehandelcentrum
Terug naar boven