Uw eigen casemanager

U krijgt een 'casemanager' toegewezen. U en uw naasten kunnen altijd bij de casemanager terecht met vragen. Dit kunnen vragen zijn over praktische zaken en over de behandeling(en). De casemanager coördineert het behandeltraject en wordt door de andere behandelaars op de hoogte gehouden. U heeft altijd zeggenschap over uw behandeling. Stel gerust uw vragen en laat het ons weten wanneer u twijfels heeft of ergens mee zit.

Onderzoeken

Vaak vindt op deze afdeling een aantal onderzoeken plaats. Wanneer u een onderzoek moet ondergaan geeft de arts-assistent eerst uitleg over de medische aspecten van het onderzoek. De verpleegkundige licht daarna het onderzoek nader toe.

Verschillende onderzoeken zijn:

CT-scan

Deze scan geeft een beeld d.m.v. röntgenstraling. Tijdens het onderzoek ligt u op een tafel die zeer nauwkeurig door een grote, ronde opening in het CT-toestel wordt bewogen. Tijdens het onderzoek is het mogelijk dat u een contrastmiddel toegediend krijgt.

Echografisch onderzoek

De echo geeft m.b.v. geluidsgolven een beeld van uw organen. Het echoapparaat vangt de geluidsgolven op die uw organen terugzenden. De geluidsgolven kunt u niet horen.

Punctie

Een punctie wordt verricht aan organen zoals de lever en nieren of het laten afvloeien van vocht uit de buikholte. De arts haalt bij dit onderzoek een stukje weefsel of vocht weg om het daarna te laten onderzoeken in het laboratorium.

MRI

Door middel van magnetische straling worden er doorsnede foto's gemaakt van uw lichaam.

Behandeling of therapie

Afhankelijk van de uitslag van diverse onderzoeken wordt een behandeling uitgevoerd zoals toediening van medicijnen, een dieet of een therapie. Bij een therapie kunt u denken aan het langdurig toedienen van antibiotica via een infuus of chemotherapie. De chemotherapie vindt plaats op de Dagbehandeling Oncologie, een aparte afdeling op dezelfde etage als deze verpleegafdeling.

De verpleegafdeling Oncologie bevindt zich op een aparte vleugel van de verpleegafdeling Interne Geneeskunde. Deze afdeling heeft ook een aparte vleugel voor Maag-darm-leverziekten (C4).

Bekijk alle informatie over onze behandelingen en onderzoeken op het gebied van oncologie (kanker).

 

 

 

 

 

Terug naar boven