Het apotheekteam van ziekenhuisapothekers, apothekers en apotheekmedewerkers zorgt ervoor dat u als patiënt de juiste farmaceutische zorg ontvangt. Alrijne Apotheek is een medisch ondersteunende afdeling die gevestigd is in Alrijne Leiderdorp en Alrijne Leiden. In het ziekenhuis krijgt u de medicijnen die u nodig heeft rechtstreeks vanuit de ziekenhuisapotheek.

Daarnaast heeft Alrijne apotheken waar u zelf op doktersrecept geneesmiddelen ophaalt. U kunt er ook verbandmateriaal, diabetesmateriaal en zelfzorgmiddelen kopen. Onze (ziekenhuis)apothekers zijn verantwoordelijk voor de bereiding en levering van geneesmiddelen, en voor het veilig gebruik van medicijnen in Alrijne. Zij geven ook medicatiebegeleiding, voorlichting en onderwijs.

De apothekers werken bij het voorschrijven en toedienen van medicijnen nauw samen met artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners in Alrijne.

dr. R. (Roel) Fijn

Klinisch Farmacoloog

H.J. (Harry) de Groot

Poliklinisch Apotheker

D. (Deline) Hiel

Ziekenhuis apotheker

dr. P.D. (Pieter) Knoester

Ziekenhuis apotheker

M.J.C. (Michiel) Koorenhof

Ziekenhuis apotheker

J.R. (Rolf) Toornvliet

Ziekenhuis apotheker

D.F. (Dimitri) Vermeer

Poliklinisch apotheker

C.H. (Karin) Zuring

Poliklinisch Apotheker

  • Apotheek.nl

    De website apotheek.nl is een initiatief van de beroepsvereniging van apothekers in Nederland (KNMP). U vindt er deskundige informatie van de apotheker over onderwerpen als medicijnen, klachten en ziektes, en artikelen over actuele thema’s uit de farmaceutische patiëntenzorg.

  • KNMP.nl

    KNMP betekent: Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie. Dit is de beroeps- en brancheorganisatie voor apothekers. De website KNMP.nl biedt onder andere informatie over farmacie en patiëntenzorg, aandoeningen en preventie, nieuws over maatschappelijke ontwikkelingen en zorg.

  • NVZA.nl

    De website van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) is deels op professionals en deels op patiënten gericht. U kunt er bijvoorbeeld vinden wat een apotheek in het ziekenhuis doet en wat patiënt- en medicatieveiligheid en uitwisseling van zorggegevens omvat.

Terug naar boven