Alrijne sloot eerder een contract met de gediplomeerde imker af. Hij gaat vier kasten plaatsen en onderhouden. De komende periode is hij wekelijks op ons dak te vinden om goed voor de bijenkolonies te zorgen.

Bijenkasten

De bijenkasten zijn op het dak bij de dialyseafdeling geplaatst. In een bijenkast bevindt zich een bijenvolk. Zo’n volk bestaat uit dertig- tot vijftigduizend bijen. Ze bouwen raten van bijenwas voor het aanleggen van een broednest, opslag van honing en stuifmeel. Om dit stuifmeel te verzamelen gaan ze op zoek naar bijenplanten. Dit zijn planten die veel stuifmeel en nectar produceren. Hier vliegen de bijen soms wel 3 tot 8 kilometer ver voor!

Honing

Honing is nectar uit bloemen of plantensap dat door bijen is verzameld en bewerkt. Een bijenvolk kan 1 tot 4 kilogram nectar per dag verzamelen. Dit slaan ze op in de raten en verzegelen ze. In augustus oogst imker Wim Jonkman de honing. Deze honing gaan we verkopen in het restaurant van Alrijne Leiderdorp.

Alles over bijen

In de FAQ leest u alles over de bijen op het dak. Via onze website en socialmediakanalen delen we ook updates. Wil je meer weten over onze andere duurzame initiatieven? Check www.alrijne.nl/duurzaam

Terug naar Duurzaam Alrijne
Terug naar Duurzaam Alrijne
Terug naar boven